Wintersport in december met kerst of oud en nieuw?

Wintersport in december

Tips wintersport in december met kerst of oud en nieuw

Je wilt met wintersport in december en twijfelt of je met kerst of oud en nieuw zult gaan?

De laatste week van het jaar is voor wintersport in december natuurlijk wel heel gezellig maar de kans dat je lang niet overal goede sneeuw aantreft is zeker aanwezig. Dus als je in deze periode naar de wintersport gaat is het verstandig om te kiezen voor een sneeuwzeker skigebied.

Maar er is nog iets waar je goed op moet letten als je in december naar de wintersport gaat. Wil je namelijk een goede accommodatie met kerst of oud en nieuw dan moet je op tijd boeken.

Vaak worden de eerste boekingen al in februari en maart gedaan voor de meest gewilde hotels, pensions, appartementen en chalets. Je vindt hieronder meteen de wintersportplaatsen en de accommodaties voor de wintersport in december. Wil je weten waar in Europa je in december sneewzeker kunt genieten? Kijk dan eerst bij deze tips.

Tip! als je de datum selecteert zie je meteen de reisdata voor Kerst en Oud en Nieuw maar ook voor de voorjaarsvakantie. Als je dan bestemming en aantal personen invult zie je meteen alle aanbiedingen die beschikbaar zijn en geboekt kunnen worden. Alle aanbiedingen zijn inclusief skipas en laagste prijsgarantie van onze partner  WinterTrex (sinds 2010).

Aanbieding wintersport in december met kerst of oud en nieuw

Alternatieven wintersport met kerst of oud en nieuw.

Wintersport met kerst of oud en nieuw

Naast de bovenstaande aanbiedingen vind je ook mooie aanbiedingen bij deze reisaanbieders:

  • TUI Wintersport, altijd veel keus en vroeg met de aanbiedingen voor een nieuw seizoen
  • De Jong Intra Vakanties heeft ook altijd snel het nieuwe seizoen online
  • Pharos Reizen van ANWB vooral voor kindvriendelijke wintersport
  • Neckermann veel keus en vaak al met mooie aanbiedingen.

Wil je zelf je accommodatie regelen? Check dan in elk geval onze enorme selectie chalets en appartementen in de wintersportgebieden van Europa. Je kunt natuurlijk ook zelf een goed hotel, pension of bed & breakfast boeken en de reis helemaal zelf regelen. Vaak hoef je dan pas te betalen bij aankomst of vertrek. Hoe je dat doet lees je hier.

Sneeuwzekere skigebieden voor wintersport in december

Wintersport met oud en nieuw

Als je dus besloten hebt om met kerst of oud en nieuw naar de wintersport te gaan dan is het verstandig om te kiezen voor een sneeuwzeker skigebied. Op WintersportEuropa vind je wat dat betreft heel veel tips omdat sneeuwzekere wintersport één van onze specialiteiten is.

Hieronder geven wij je een samenvatting van de sneeuwzekere skigebieden waar je in december de meeste kans op mooie condities vindt. Het is natuurlijk nooit een 100% garantie omdat Koning Winter grillig kan zijn maar met deze skigebieden is de kans op een sneeuwloze wintersportvakantie miniem.

De skigebieden liggen allemaal hoog in de bergen en sommige in Scandinavië.

Wintersport december Frankrijk

Veel skigebieden in Frankrijk liggen boven de 2000 meter waardoor er een behoorlijke sneeuwzekerheid is.  De skigebieden Paradiski, Les Trois Vallées, Espace Killy en Galibier-Thabor zijn goede keuzes omdat je er ook veel vertier zult aantreffen.  Bekende plaatsen zijn wat dit betreft:

Wintersport december Oostenrijk

Ook voor sneeuwzekere wintersport in december kun je terecht in Oostenrijk. Als je dus kerst of oud en nieuw wilt vieren in de sneeuw van Oostenrijk dan is de grootste kans op goede sneeuw in de skigebieden bij Kühtal, Königsleiten, Lech am Arlberg, Obergürgl en Obertauern.  Een aantal bekende wintersportplaatsen voor sneeuwzekere wintersport met kerst en oud & nieuw zijn bijvoorbeeld

Wintersport december Zwitserland

In Zwitserland vind je veel skigebieden waar je van begin december tot eind april meer dan voldoende sneeuw hebt. Daarom vinden wij Zwitserland ook een uitstekende keuze voor een wintersportvakantie in december. Met kerst en oud & nieuw kun je in Zwitserland terecht bijvoorbeeld in het mooie Riederalp / Bettmeralp / Fiescheralp. Maar ook bij Saas Fee kun je sneeuwzeker genieten van de wintersport in december omdat het skigebied zelfs tot de 3600 meter hoge Feegletscher gaat.

Op Allalin heb je naast topcondities ook nog eens het hoogstgelegen draaiende restaurant ter wereld. Hier kun je een kerstdiner nuttigen op 3600 meter.

Tenslotte noemen wij nog het skigebied bij Zermatt. Het dorp ligt weliswaar op 1620 meter maar het skigebied Theodulgletscher gaat tot 3899 meter. Overigens heb je op de lager gelegen skigebieden meestal ook geen gebrek aan sneeuw.

Wintersport december Italië

In Italië kun je in december ook profiteren van goede sneeuwcondities mits je kiest voor de juiste skigebieden. Een mooi voorbeeld is onder andere Breuil-Cervinia dat op de zuidflank van de Matterhorn ligt aan de Italiaanse kant.  Het dorp Cervina ligt op 2050 meter.

Het skigebied Sulden am Ortler is ook een goed idee. ‘s-Zomers vind je hier één van de grootste zomerskigebieden van Europa. Door de ligging is het daarom ook in december een sneeuwzekere bestemming. Het dorp Sulden zelf ligt op 1900 meter.

Wintersport december in Noorwegen, Zweden of Finland

Wintersport in Scandinavië

De laatste jaren wordt het steeds populairder: een wintersportvakantie in Scandinavië.

Dat is ook niet zo verwonderlijk omdat er in december vaak al heel goede sneeuwcondities zijn en je dus voor een wintersportvakantie met kerst of oud en nieuw profiteert van prima sneeuw. Het kan in de Scandinavische landen in deze periode wel al behoorlijk koud zijn. Maar voor wintersport in december in Fins Lapland, Noorwegen en Zweden zijn er veel mogelijkheden.

Met kerst of oud en nieuw naar Finland is ideeal als je naast het skiën ook wel eens iets anders wilt ondernemen. Ook voor gezinnen met kinderen is Finland een goede bestemming. De skigebieden Ylläs, Levi, Rovaniemi en Ruka-Kuussamo bieden allemaal mooie skigebieden die voor elk type skiër wel iets te bieden heeft.  Maar ga ook eens op safari op een snowscooter of met een slee getrokken door huskies. Het is een onvergetelijke ervaring. Zeker als je met kerst of oud en nieuw in Finland bent!

Noorwegen is een aantrekkelijk wintersportland dat een prima alternatief is voor de Alpen of Dolomieten. Skei/Gausdal is vlakbij Lillehammer bijvoorbeeld een skigebied met prima sneeuwzekerheid. Maar ook Trysil en Hemsedal en nog diverse andere skigebieden zijn prima bestemmingen voor de wintersport in december of met kerst en oud en nieuw.

Tenslotte vermelden wij Zweden.  Je kunt er namelijk genieten van sneeuwzekere wintersport in december. En met kerst of oud en nieuw is Zweden een topbestemming. Door de ligging in het hoge noorden zijn ook lager gelegen skigebieden voldoende sneeuwzeker.  Een aantal goede skigebieden zijn onder andere:

  • Are,
  • Björkliden,
  • Branäs,
  • Dundret,
  • Tärnaby-Hemavan,
  • Sälen.

Onze tips voor aanbiedingen vind je hier

Skihuur tot 55% korting (incl. 5% extra via ons)