Sneeuwzeker skiën en wintersporten met sneeuwgarantie?

Sneeuwzekere wintersport in Europa
Aanbiedingen Accommodaties Met skipas & sneeuwgarantie

Sneeuwzeker  wintersporten?

Sneeuw? Het is en blijft natuurlijk altijd de grote vraag… ligt er wel genoeg sneeuw als we naar de wintersport gaan? Hoe zijn de condities met kerst of oud en nieuw?

Om zeker te zijn van een mooi chalet, een goed appartement, een comfortabel hotel of een gezellig pension moet vaak al maanden van te voren worden gereserveerd. En als je dan uiteindelijk gepakt en gezakt naar je skibestemming vertrekt blijkt er nauwelijks sneeuw te liggen.

Dat kan anders! Kies voor een bestemming die meer zekerheid geeft over sneeuw. Maar waar vind je die?  En met welke reisorganisatie?  Wij geven je  in dit artikel de antwoorden voor sneeuwzekere wintersport in Europa.

Wintersport met sneeuw- of skigarantie = sneeuwzeker skiën

Wij hebben gezocht naar de antwoorden en die in dit artikel samengevat.

Een nieuwe trend is de zogenaamde sneeuw- of skigarantie.

Reisorganisaties bieden dit steeds vaker aan om het vroegboeken te stimuleren. Dit houdt in dat bij onvoldoende sneeuw de reis kan worden geannuleerd of kan worden omgeboekt naar een sneeuwzeker skigebied. Dit kan meestal gratis of tegen zeer beperkte kosten.


Aanbiedingen van populaire reisaanbieders


Zoek en boek een sneeuwzekere skivakantie met skipas

Wij werken samen met WinterTrex, in de rest van Europa bekend als SnowTrex, en één van de grootste aanbieders van wintersportvakanties. Deze skivakanties naar sneeuwzekere skigebieden zijn altijd met skipas en als je vertrekt tussen 30 december en eind maart krijg je zelfs een gratis sneeuwgarantie!

Klik op deze link voor het complete aanbod inclusief skigarantie

Sneeuwzekere wintersport

Alles wat je wilt weten over sneeuwzekerheid en wintersport

Onderstaand tref je alle informatie aan over deze skigebieden waar eigenlijk altijd sneeuw ligt. Wij hebben gelijk de reisorganisaties gezocht die de betreffende wintersportplaatsen aanbieden.

WintersportEuropa.nl ging voor je op onderzoek uit en selecteerde diverse topbestemmingen in Europa waar je van eind november tot eind april meer dan voldoende sneeuw zult aantreffen.

Mocht de natuur het eens nalaten om voldoende witte vlokken naar beneden te laten dwarrelen, dan staan er voldoende kunstmatige sneeuwinstallaties klaar om het van de natuur over te nemen. Wie zou niet naar zo’n skigebied toe willen gaan?

Kenmerkend voor een sneeuwzeker skigebied is allereerst de hoogte. Maar ook de ligging ten op zichte van de bergen, de heersende windrichting en andere factoren kunnen van invloed zijn of een skigebied sneeuwzeker is of niet.

Gelukkig zijn er in Europa genoeg sneeuwzekere wintersportgebieden te vinden waar je het hele seizoen kunt skiën, snowboarden, langlaufen of lekker winterwandelen. Vaak kan er ook ‘s-zomers worden geskied.

Verder krijgen wij veel vragen over sneeuwzekere skigebieden in april. Dit hebben wij ook in kaart gebracht en een overzicht gemaakt met skigebieden waar in april en mei nog sneeuw ligt.

Sneeuwzeker wintersporten in Frankrijk

 • Les Arcs is wintersporten tot een hoogte van 3250 meter en dankzij de Vanoise Express zijn deze skigebieden met elkaar verbonden tot één van de grootste skigebieden ter wereld met veel gevarieerde mogelijkheden. Het skigebied Paradiski omvat ruim 425km pistes die tot eind april voldoende van sneeuw zijn voorzien, In dit skigebied ligt ook het bekende La Plagne
 • Les Menuires ligt zelf op een hoogte van 1850 meter en maakt deel uit van het skigebied Les Trois Vallées waar je van half december tot eind april kunt wintersporten tot een hoogte van ca 2850 meter. Dit is het grootste skigebied ter wereld en zeer populair vooral ook omdat je hier prachtige tochten kunt maken en fantastische kunt freeriden! Het 2300 meter hoog gelegen Val Thorens ligt in de vallei van Belleville en is het hoogst gelegen skioord van Europa.
 • Val-Thorens in skigebied Les Trois Vallées is het hoogstgelegen wintersportdorp van Europa en ligt op een hoogte van 2300 meter. Het skigebied bij Val Tho is tot begin mei geopend. Traditioneel wordt in de meivakantie het seizoen gesloten met de populaire Dutchweek.
 • Tignes ligt op een hoogte van 2100 meter en behoort tot het immense skigebied Espace Killy (300km pistes). De pistes tippen hier een hoogte aan van maximaal 3456 meter, dus sneeuw is het hele seizoen gegarandeerd. Er zijn veel off-piste routes maar ook voor beginners zijn er talloze mogelijheden. Ook Val d’Isère behoort tot dit skigebied.
 • Valloire-Valmeinier is een skigebied tussen de 1500 en 2600 meter bij de Galibier. Het is een kindvriendelijke bestemming met 70% van het skigebied boven de 2000 meter. Met circa 400 sneeuwkanonnen zijn ook de lagere pistes van begin december tot half april sneeuwzeker.

Tip » Skivakanties en accommodaties sneeuwzekere gebieden in Frankrijk

Sneeuwzekere wintersportbestemmingen in Italië

 • Breuil-Cervinia ligt in de Alpen in Italië waar de pistes tot een hoogte van wel 3800 meter gaan. De pistes liggen zonnig en sneeuwzeker op de Monte Cervino, bij ons beter bekend als de Matterhorn. Dit skigebied ligt tegen de Zwitserse grens en is ook prima geschikt voor beginners en families met kinderen.
 • Sulden, of in het Italiaans Solda, ligt op een hoogte van 1900 meter en het skigebied van Sulden am Ortler gaat tot een hoogte van 3400 m en heeft ca 75 km aan pistes. In de zomer is dit het grootste gletsjer skigebied van Europa. In de winter zijn de mogelijkheden ongekend.

Tip » Wintersportvakanties,chalets en appartementen sneeuwzekere gebieden van Italië

Sneeuwzeker skiën in Oostenrijk

 • Kühtal is op 2020m één van de hoogstegelegen skioorden van Oostenrijk. Het skigebied reikt tot ca 2550 meter en door de ligging en deze hoogte is het sneeuwzeker van begin december tot eind april. Je kunt er vanaf je hotel wegskiën ook voor kinderen zijn hier veel faciliteiten.
 • Königsleiten is een familievriendelijk wintersportdorp in het Salzburgerland op de grens met Tirol en sluit aan op het sneeuwzekere skigebied van Zillertal Arena
 • Lech am Arlberg is de wintersportplaats die in Nederland bekend staat dankzij de koninklijke familie, maar het is ook een plaats waar luxe en eenvoud hand in hand kunnen gaan en als je dat combineert met het sneeuwzekere wintersportgebied Arlberg 1300-2811 dan kun de gevorderde maar ook de beginnende skiër of snowboarder zich hier het hele seizoen uitleven!
 • Obergurgl ligt aan het eind van het Ötztal en heeft zich ontwikkelt tot een wintersportcentrum van internationale allure. Naast Obergurgl ligt hier ook Hochgurgldat het hoogste wintersportoord van Oostenrijk is op 2150m. Het skigebied kent pistes tot bijna 3100 meter hoogte en is daarmee zeer sneeuwzeker.
 • Obertauern ligt op de Tauernpas op een hoogte van 1739m. Dit is een toplocatie als het om sneeuwzekerheid gaat. Je kunt altijd vanaf je hotel de skilift in of terugskiën naar je hotel, chalet of appartement!

Meer sneeuwzekere wintersportplaatsen in Oostenrijk zijn:

Tip » Skivakanties en accommodaties sneeuwzekere gebieden in Oostenrijk

Sneeuwzekere wintersportplaatsen in Zwitserland

 • Riederalp / Bettmeralp / Fiescheralp (1925m) in het skigebied Aletsch is zo sneeuwzeker dat je er tot de voordeur kunt skiën. Het skigebied reikt hier tot ca 2900 meter maar voroal door de ligging is dit gebied behoorlijk sneeuwzeker. De meeste wintersporters die hier geweest zijn willen niets anders meer en dat zegt genoeg.
 • Saas Fee ligt op een hoogte van 1800 meter in het Saastal en is een prachtig gelegen gletsjerdorp. Saas Fee is, sinds 2002, de eerste wintersportplaats waar duurzaam wintersporten werd geintroduceerd en tot de dag van vandaag is dat nog steeds het geval. Het skigebied bij de Feegletscher reikt tot 3600 meter waarbij 4 skigebieden worden ontsloten. Hier is nooit een gebrek aan sneeuw, zeker niet in het hooggelegenPlattjen maar daar kan het wel erg koud zijn. Op Allalin vind je de beste sneeuw van de regio en ‘s-werelds hoogstgelegen draaiende restaurant (ca 3600m).
 • Zermatt, is autovrij en ligt op 1620 m. De Matterhorn is hier natuurlijk de grote blikvanger. Het skigebied bij de Theodulgletsjer reikt tot maar liefst 3899 meter en is heel sneeuwzeker. Maar ook de andere lager gelegen skigebieden en pistes zullen zelden gebrek aan sneeuw hebben!

Tip » Reisorganisaties, chalets en appartementen sneeuwzekere gebieden in Zwitserland