Wintersport in Tsjechië

Wintersport in Tsjechië

Kindvriendelijke wintersport in Tsjechië

Wintersport in Tsjechië zul je steeds vaker terugzien bij reisorganisaties.

Tsjechië is zich als wintersportland snel aan het ontwikkelen maar het wordt (nog) nog niet door het wintersporttoerisme overstroomd. Tsjechië  is een goed alternatief voor een wintersportvakantie die vooral betaalbaar is.

De toeristische sector in het land breidt zich snel uit en dat heeft tot gevolg dat er steeds meer comfortabele hotels, goed ingerichte vakantiehuizen en faciliteiten in de skigebieden bij komen.

Een skivakantie in Tsjechië kenmerkt zich door kleinschaligheid en vriendelijk geprijsde skipassen en -lessen.

De skigebieden liggen over het algemeen tussen de 700 tot ca 1300 meter en hoewel toppen van 2000 meter ontbreken, is er door de oostelijke ligging toch een grote mate van sneeuwzekerheid. Het wintersportseizoen loopt dan ook normaal gesproken van december tot en met april. Je kunt in Tsjechië, skiën, snowboarden, langlaufen, wandelen maar ook mooie skitochten maken.

Aanbiedingen reisorganisaties naar Tsjechië

In het aanbod wintersportvakanties naar Tsjechië hebben wij alvast een selectie gemaakt uit de beste reisorganisaties en wintersportvakanties naar Tsjechië. Dit is onze top 3:

  1. Tsjecho Reizengrootste aanbod en de meeste ervaring met wintersport Tsjechië
  2. TUI: Tsjechië met de beste reisaanbieder Wintersport. Tip!
  3. Neckermann: ruime keus autovakanties maar bus en vliegtuig kan bijgeboekt worden.

Tip » Meer reisorganisaties met wintersport in Tsjechië vind je in ons complete overzicht

Wil je zelf vakantiehuis, chalet of appartement in Tsjechië huren? Hier staan ruim 400 aanbiedingen die met laagste prijsgarantie geboekt kunnen worden.

Kindvriendelijke wintersport in Tsjechië

Een familievakantie met kinderen is in de Tsjechische sneeuw zeker het overwegen waard terwijl de veeleisende skiër hier wat minder uitdagingen zal vinden, maar het prijsniveau kan dat wellicht compenseren en de verhouding prijs/kwaliteit wordt steeds beter omdat er ook veel geïnvesteerd wordt in de kwaliteit van de verschillende skigebieden. Kindvriendelijke wintersport in Tsjechië  komt dan ook steeds vaker voor in de programma’s van reisorganisaties.

De liftinstallaties in Tsjechië zijn over het algemeen modern en worden goed onderhouden. Wachttijden komen praktisch niet voor of zijn beperkt. Skischolen hebben meestal de beschikking over een kinderklas en ook zijn er opvang mogelijkheden voor de kleintjes. Je kunt je in Tsjechië goed redden met Duits of Engels.

Dé wintersportspecialist naar Tsjechië is absoluut Tsjecho reizen die ook buspendels heeft naar de meeste skigebieden en wintersportplaatsen in Tsjechië. Extra onder de aandacht brengen wij het kindvriendelijke Landal Vakantiepark bij het Lipnomeer. Een prachtige ligging en veel faciliteiten bieden alles voor een onbezorgde wintersport met kinderen in Tsjechië!

De bekendste skigebieden in Tsjechië liggen in:

  • Adelaarsgebergte (Orlické hory), is gelegen in het noorden van Tsjechië (Bohemen) langs de Poolse grens. Met een hoogte van ca 1000 meter is dit een wintersportgebied waar je mooie skitochten kunt maken. Langlaufen en wandelen is er ook prima te doen en het is voor de beginner èn de gevorderde skiër geschikt. De belangrijkste skiplaatsen zijn : Deštné, Cenkovice en Rícky
  • Beskyden (Moravië). Je vindt het gebied op de grens met Polen en Slowakije. Het berggebied Beskydy, met een hoogste top van 1372 meter, wint steeds meer aan populairiteit bij de wintersporters. De kleinschalige en rustige wintersporplaatsen in het gebied zijn Bílá, Karlovice, Kohútka en Velké terwijl Pustevny en Frenstat pod Radhostem de bekendste wintersportplaatsen zijn.
  • Jeseniken. Dit gebergte in Moravië is vooral populair bij de Tsjechen zelf die hier voor het alpineskiën komen, maar ook om mooie langlauftochten en wandelingen te maken. Cervenohosrké Sedlo is één van de grootste skicentra met uitgebreide mogelijkheden en pistes in diverse gradaties. Andere skiplaatsen zijn Ostruná, Petríkov, Ramzová. Een wintersportgebied dat nog nauwelijks door de toeristen is ontdekt.
  • Reuzengebergte (Krkonoše) ligt in Noord-Bohemen bij de grens met Polen. Krkonoše is het meest bezochte en het hoogste gebergte van Tsjechië. De pistes zijner goed onderhouden en de hoogteverschillen zijn niet al te groot en jusit daardoor geschikt voor de beginnende skiër. Langs de skiroutes vindt je hotels en berghutten en de mogelijkheden tot overnachten varieren van eenvoudig tot zeer luxueus. De bekendste wintersportplaatsen zijn: Spindleruv Mlyn, Pec pod Snezkou, Vrchlabi, Rokytnice nad Jizerou en Harracho. De uitrusting is modern met goede liftinstallaties, sneeuwkanonnen, kinderopvang en materiaalverhuur.
  • Sumava met de skigebieden van Lipno-Kramolín en Zadov – Churánov heeft langlaufloipes en pistes in het laaggebergte die tot de beste in Tsjechië behoren en niet al te moeilijk zijn. De streek staat ook bekend als het Boheemse Woud. De wintersportmogelijkheden zijn gevarieerd en bij het Lipnomeer kun je niet alleen schaatsen maar ook snowkiten. Bij de Duitse grens liggen de wintersportpplaatsen Lipno-Kramolin en Spicak.
  • IJzergebergte (Jizerské hory) is een erg populair wintersportgebied van Tsjechië. De sneeuwzekere ligging en de goed geprepareerde pistes en langlaufloipes maken voor een familievakantie met de kinderen een prima bestemming. De ervaren skiër vindt hier ook bijzondere uitdagingen want er zijn heel mooie skitochten te maken. Wandelen (ook met sneeuwschoenen) is hier schitterend. Bedrichov, Špicák en Severák zijn de belangrijkste wintersportcentra.

Tips en handig 

Bij het Lipnomeer ligt ‘s-winters de langste natuurijsbaan ter wereld. Meer informatie over het Lipnomeer lees je hier. En voor algemene informatie over Tsjechië in de winter kun je het best even de website van Tsjechië toerisme raadplegen.

Tip »  lees ook onze wintersport tips over Polen en Slowakije