Wintersport in skigebied Wald im Pinzgau: tips en aanbiedingen!

Wintersport in Wald im Pinzgau? Ontdek onze tips en aanbiedingen. Lees meer

Tips chalets, appartementen en hotels in Wald im Pinzgau

De familievriendelijke en rustige plaats Wald im Pinzgau ligt in het prachtige nationale park van Hohe Tauern. Dit romantische dorp heeft zijn herkomst bewaard en is daarmee een bijzonder goede vakantiebestemming voor families en voor mensen die willen ontspannen. Met de skibus bereikt u de omliggende skigebieden zoals de Skiarena Wildkogel. Ter plaatse vindt men enkele aantrekkelijke bezienswaardigheden zoals verschillende rodelbanen waaronder ook de langste verlichte rodelbaan ter wereld met een lengte van 14 km. In deze regio zult u een afwisselende en spannende vakantie doorbrengen. Na een lange dag vol actie op de piste kunt u in de après-ski bars nog gezellig samen zitten of in het wellnessgedeelte van “Kristallbad” ontspannen en genieten van de mooiste dagen van het jaar.

Actuele aanbiedingen met skipas Wald im Pinzgau

Skiën en snowboarden bij Wald im Pinzgau

après-ski in Wald im Pinzgau

De “Wildkogel-Arena”, ligt tussen de Kitzbüheler Alpen en de Tauern-kam en biedt met 62 pistekilometer, skiërs en snowboarders de juiste omstandigheden voor een geslaagde skivakantie.

Het skigebied beschikt over 18 moderne en comfortabele skiliften met onder meer 6 persoonscabinebanen en sleepliften. De Wildkogelbahn brengt u tot 2.100 m hoogte. Boven aangekomen, kunt u een uitzichtpunt met terras verwachten dat uitzicht biedt op het prachtige panorama van het nationale park Hohe Tauern. Met slechts een blik kunt u vele bergen van 3.000 m hoogte zien en ook de hoogste berg van Salzburg, de Großvenediger (3.667 m).

Het skigebied is populair bij families met kinderen en biedt voornamelijk pistes van simpel tot middelzwaar niveau. De prachtige, brede pistes bieden veel plaats om te carven en te boarden. De jongste kinderen kunnen een dag in “Kogel-Mogel”-kinderland doorbrengen en worden daar goed verzorgd.Nog een highlight is de lange dal afdaling die van de hellingen van de Wildkogel door de boomvrije stroken direct in het centrum van Neukirchen uitkomt. Op enkele pistes kan men dankzij verlichting tot in de avond skiën. Freestylers komen in het nieuw aangelegde funpark bij de sleeplift “Wolkenstein” aan hun trekken.

Het skigebied is een bijzonder natuurvriendelijk skigebied. Sinds 2010 bevindt zich daar op 2.100 m hoogte een zonne-energie park. Dit park zorgt voor 75% van de benodigde stroom voor de liften en dergelijke. Bovendien is Wildkogel-Arena lid van de “Alpinen Perlen”, die zorgen voor een milieuvriendelijke vakantie.

Lees meer »

Ligging, skipistes en liften Wald im Pinzgau

  • hoogte ligging skiresort: 820
  • blauwe pistes: 28 km
  • rode pistes: 25 km
  • zwartepistes: 9 km
  • stoeltjesliften: 4
  • cabineliften: 4
  • hoogte skigebied: 820 mtr. tot 2.150 mtr.

Langlaufen en winterwandelen bij Wald im Pinzgau

In de bergwereld kunnen langlaufers van enkele gevarieerde loipes genieten. Vanuit de plaats Wald im Pinzgau met een 7 km lange loipe, die in Wald im Pinzgau start, hbben de langlaufers toegang tot de meer dan 200 km lange Pinzgau-loipe, waardoor u weinig meer zou kunnen wensen. Als u ’s avonds wilt langlaufen is er een klein verlicht traject van 0,8 km bij de “Finkenhof”. Wie ook als langlaufer graag vanaf een hoger traject wil genieten kan in Königsleiten de 2,5 km lange en 2.315 m hoog gelegen loipe gebruiken. Bij de Wildkogel zijn er 45 km aan loipes, die in elk geval gebruikt kunnen worden.

Après-ski in Wald im Pinzgau

après-ski in Wald im Pinzgau

In Wald Pinzgau staat naast skiplezier ook nog ontspanning en andere vermakelijke activiteiten op het programma. Wie zin in een koud drankje heeft aan het einde van zijn skidag, vindt zowel in Königsleiten maar ook in Wildkogel hutten en andere après-ski-bars.In het “Kristallbad” met wellnessgedeelte en sauna’s kunnen de vakantiegangers zich bijzonder goed ontspannen. Het gaat ook bijzonder goed samen met wandelingen door het sneeuwlandschap. Wie iets wil doen dat avontuurlijker is, vindt bij Untersulzbachfall de mogelijkheid om te ijsklimmen.Als bezienswaardigheid zijn de Krimmler watervallen aan te bevelen, die met een hoogte van 380 m een van de hoogste watervallen in Europa zijn. Deze op ongeveer 7 km afstand liggende Krimml zou u niet aan uw neus voorbij laten gaan.Een highlight van de Wildkogel is de langste verlichte rodelbaan ter wereld. Deze rodelbaan is gemakkelijk met de Wildkogelbahn of met de Smaragdbahn in Bramberg toegankelijk. Daarnaast komt men via vele kronkelpaadjes naar Bramberg, daartussen liggen 14 kilometer aan rodel plezier en een hoogteverschil van 1.300 m!

Meer info »


Dit artikel werd mede verzorgd door WinterTrex dé specialist voor wintersport met skipas. 

 © tekst en foto’s eRCeeMedia en WinterTrex

Skihuur tot 55% korting (incl. 5% extra via ons)