Wintersport in skigebied Walchsee: tips en aanbiedingen!

Wintersport in Walchsee? Ontdek onze tips en aanbiedingen. Lees meer

Tips chalets, appartementen en hotels in Walchsee

Op een hoogte van 668 m bevindt zich de plaats Walchsee, die direct aan de oever van het gelijknamige meer ligt. De in de zon gelegen plaats, te midden van een schilderachtig landschap aan de voet van de Zahmer Kaiser, is een paradijs voor wintersporters. Winterwandelaars en langlaufers kunnen vanuit de Walchsee een uitgebreide tour beginnen. Op het bevroren meer kan men ijsstokschieters en schaatsers bewonderen en avonturiers komen tijdens een grote sneeuwschoenwandeling zeker aan hun trekken. Skiërs zijn in slechts enkele minuten bij de liften van de Zahmer Kaiser, en na een drukke en vermoeiende dag op de pistes bieden de talrijke restaurants en hutten gezelligheid en heerlijke Tiroolse specialiteiten.

Actuele aanbiedingen met skipas Walchsee

Skiën en snowboarden bij Walchsee

après-ski in Walchsee

Het skigebied “Zahmer Kaiser” (668-1200 m) is het eigen skigebied van Walchsee en biedt 15 km aan pistes en 10 liften. Vooral families houden van de brede pistes en van het panorama van het Kaisergebergte. Kleine skiërs worden door de skischolen ter plaatse met indianentipi, sneeuwtunnel en golvenparcours begeleidt.

Met de skipas “Alpen Plus Holiday Card” heeft u als extraatje toegang tot zes andere skigebieden (zie skiregio), waaronder bijvoorbeeld het skigebied Spitzingsee-Tegernsee waar het populair snowpark Burton ligt.

Lees meer »

Ligging, skipistes en liften Walchsee

  • hoogte ligging skiresort: 668
  • blauwe pistes: 10 km
  • rode pistes: 5 km
  • zwartepistes: 0 km
  • stoeltjesliften: 1
  • cabineliften: 0
  • hoogte skigebied: 660 mtr. tot 1.100 mtr.

Langlaufen en winterwandelen bij Walchsee

De loipen in de regio Kaiserwinkl zijn zeer populair en werden terecht bekroond met het Tiroler Langlauf kwaliteitslabel! In een loipennet van 140 km zijn er voor elke langlaufer talrijke loipen voor zowel het klassieke langlaufen alsook de skatingstijl.

De langste en ook de uitdagendste langlaufloipe is de Kaiserwinklloipe. Deze ronde van 23 km verbindt de vakantieoorden Kössen, Walchsee en Schwendt met elkaar. De eenvoudigere loipen zijn bijvoorbeeld de loipen door de dorpen Schwendt en Walchsee die tussen de 2 en 3 km lang zijn. De Hochauloipe in Kössen is met haar lengte van 5,5 respectievelijk 9 km voor de ervaren en vitale langlaufer.

Meerdere loipen in de regio zijn de Griesenau nabij Schwendt, de Seeloipe rondom de Walchsee (8 km) of de Miesbergloipe (ca. 13 km).

In Walchsee en omgeving vinden de fans van de noordse wintersport afwisselende loipen van in totaal maar liefst 60 km.

Het hoogtepunt van het langlaufseizoen is de jaarlijkse “Koasalauf” (Tirools voor “Kaiserlauf”), die in 2015 op 7 en 8 februari plaatsvindt. Met dit volkslanglaufspectakel doen elk jaar circa 2000 langlaufers mee!

Het loipennet van de regio Kaiserwinkl is bekroond met het Tiroler Langlauf kwaliteitslabel!

Après-ski in Walchsee

après-ski in Walchsee

Tijdens de après-ski komt u vooral in Walchsee en Kössen niets te kort. In de “Londoner” in Kossen, de “Rosseeo” in Walchsee en in vele andere bars vindt u alles wat bij après-ski hoort – en dat voor redelijke prijzen! Proeft u ook eens de regionale keuken, zoals “Kaiserschmarrn”, typisch Kössische forel of gegrilde spareribs.

Ook is het nachtskiën op de verlichte piste een aanrader. Rodelaars komen op de drie rodelbanen in Walchsee volledig aan hun trekken – wie wil kan alvast van de 3 km lange rodelafdaling in het skigebied am Wilden Kaiser. In Schwendt worden snowbike-lessen aangeboden! Circa 80 km aan wandelpaden in de regio Kaiserwinkl nodigen u uit om de omgeving te ontdekken. Op de natuurijsbaan aan de Walchsee kunt u ten slotte nog ijsstokschieten.

Meer info »


Dit artikel werd mede verzorgd door WinterTrex dé specialist voor wintersport met skipas. 

 © tekst en foto’s eRCeeMedia en WinterTrex

Skihuur tot 55% korting (incl. 5% extra via ons)