Wintersport in skigebied Valmorel: tips en aanbiedingen!

Wintersport in Valmorel? Ontdek onze tips en aanbiedingen. Lees meer

Tips chalets, appartementen en hotels in Valmorel

Valmorel biedt de ideale combinatie van Oostenrijkse gezelligheid en Franse functionaliteit. Het autovrije centrum straalt met zijn Savoyardische bouwstijl, kleine boetiekjes, gezellige tavernes en traditionale cafés een mediterrane flair uit terwijl slechts enkele meters verderop de piste ten midden van Valmorel ten einde loopt. De uit hout en natuursteen gebouwde appartementresidenties bevinden zich in meerdere wijken rondom het centrum en bieden allen een directe toegang tot de piste. Het leuke skigebied laat met zijn 153 pistekilometer alle skiwensen in vervulling gaan. Valmorel – gewoon gezellig!Voor het imposante “Massif de la Lauzière“ en de „Cheval Noir“ (2832 m) ligt Valmorel op 1400 m hoogte, niet ver van de beroemde „Trois Vallées“. Met zijn uit steen en hout gebouwde authentieke chalets straalt de plaats de sfeer van een oorspronkelijk bergdorp uit. Het centrum met zijn pittoresk beschilderde huizen, smalle steegjes, portiekjes en pleintjes straalt een gemoedelijke sfeer uit die uitzonderlijk is in de Franse Alpen. Overdag gaat het er hier eerder rustig aan toe, terwijl ´s avonds in de winkels, restaurants en pubs een gezellige drukte heerst.

Actuele aanbiedingen met skipas Valmorel

Skiën en snowboarden bij Valmorel

après-ski in Valmorel

Met de skipas ‘Le Grand Domaine’ heeft u de keuze uit 153 km pistes van verschillende categorieën met een hoogteverschil van 1.300 m. Het skigebied ligt onder de Col de la Madeleine tussen het massief du Cheval Noir en het massief de la Lauzière. Dankzij de verbinding met het skigebied van Val Morel en St. François-Longchamp is een aantrekkelijk skicircus met in totaal 50 liftvoorzieningen ontstaan. Het uitgestrekte skigebied (1.250 – 2.550 m) en de gezellige skihutten nodigen tot dagtours en ontspannen uit. De 165 pistekilometer zijn vooral van middelzwaar niveau, er zijn echter ook vele uitdagende afdalingen, buckelpistes en talrijke diepsneeuwvarianten. De moeilijkste afdaling van het skigebied is Valmorel is de 3 km lange “Le Mottet” met 600 m hoogteverschil. In Valmorel vindt u het funpark “Snow Zone” met tables, slides, jumps, halfpipe en boardercrossgedeelte. Het grote beginnersterrein “Cheval Blanc” is voorbeeldig. Dankzij de goede ligging en de talrijke sneeuwinstallaties is Valmorel tot midden april sneeuwzeker.

Lees meer »

Ligging, skipistes en liften Valmorel

  • hoogte ligging skiresort: 1.400
  • blauwe pistes: 115 km
  • rode pistes: 35 km
  • zwartepistes: 15 km
  • stoeltjesliften: 18
  • cabineliften: 3
  • hoogte skigebied: 1.250 mtr. tot 2.550 mtr.

Langlaufen en winterwandelen bij Valmorel

In Valmorel vindt men meerdere middelzware loipen van in totaal 20 km lengte. Een verdere 40 km loipen bevinden zich rondom St. Francois-Longchamp. Deze zijn zeker aan gevorderde skiërs aan te raden! Vooral de 15 km lange veeleisende hoogteloipe “Le Chaussey” (1533 m) garandeert veel plezier! Het gebruik van de loipen bij Valmorel is gratis, bij St. Francois-Longchamp ligt de prijs van ca. € 4,- per dag tot € 14,- per week.

Après-ski in Valmorel

après-ski in Valmorel

Tijdens de middagpauze of onderweg in het dal loont het even in de gezellige hutten van Valmorel te stoppen. In het centrum aangekomen, zijn er talrijke cafés met zonneterras om van de namiddagzon te genieten. ´s Avonds nodigen verschillende authentieke bars en een disco tot feesten uit. Wij raden u in ieder geval aan een bezoek te brengen aan één van de talrijke kleine restaurants. Daar kunt u genieten van Savoyse en internationale specialiteiten. Ter plaatse wordt een gevarieerd sport-, spel- en showprogramma aangeboden. Verdere activiteiten zijn rodelen, schaatsen, ijsklimmen, wandelen (61 km wandelpaden) en sneeuwscooter- en paardensleetochten.

Meer info »


Dit artikel werd mede verzorgd door WinterTrex dé specialist voor wintersport met skipas. 

 © tekst en foto’s eRCeeMedia en WinterTrex

Skihuur tot 55% korting (incl. 5% extra via ons)