Wintersport in skigebied Valmeinier: tips en aanbiedingen!

Wintersport in Valmeinier? Ontdek onze tips en aanbiedingen. Lees meer

Tips chalets, appartementen en hotels in Valmeinier

Het sympathieke skioord Valmeinier is makkelijk te bereiken te midden van het Nationale park van Ecrin en Vanoise. De weg van Valloire naar Col du Galibier, de hoogste Alpentop van de Tour de France, is legendarisch. Valmeinier 1500 is een schilderachtig bergdorp met oude, traditionele stenen huizen. Valmeinier 1800 daarentegen is een jong, voorzichtig aan het berglandschap aangepast skistation. De in chaletstijl met veel hout gebouwde huizen bevinden zich om het dalstation in de vorm van een hoefijzer, zodat men met de ski’s de zonneterrassen en gezellige cafés kan bereiken. Verder zijn er talrijke restaurants, bars, 3 bioscopen en winkels, allen op slechts enkele meters afstand van elkaar gelegen.

Actuele aanbiedingen met skipas Valmeinier

Skiën en snowboarden bij Valmeinier

après-ski in Valmeinier

Met de skipas “Valmeinier (Galibier Thabor)” heeft u de keuze uit 33 liften en 86 pistes met een totale lengte van 150 km. Het vijfde grootste skigebied van Savoye omvat de plaatsen Valmeinier 1500, Valmeinier 1800 en Valloire (u kunt uw skipas enkel in Valmeinier krijgen!).

Boven het mooie bergdorp Valmeinier bevinden zich aan Le gros Crey eindeloze sneeuwhellingen met prachtige pistes om te carven en te skiën. De bergflank aan de andere zijde is daarentegen nauwelijks ontwikkeld en biedt fantastische diepsneeuwmogelijkheden. Snowboarders vinden in Crey du Quart bij Valloire een dagelijks geprepareerd snowpark met halfpipe en een boardercrossroute. Voor geen genoegen kan krijfen kan in Valmeinier 1800 tevens nachtskiën. De hoogte van het skigebied – 70% ligt boven de 2.000 m – en meer dan 400 sneeuwkanonnen staan garant voor de grootst mogelijke sneeuwzekerheid.

Orelle, dat slechts 18 km van Valmeinier ligt, biedt u een perfecte instap in het skigebied van Val Thorens – het centrum van Les 3 Vallées. Deze trip naar het grootste skigebied ter wereld mag u zeker niet missen!

Lees meer »

Ligging, skipistes en liften Valmeinier

  • hoogte ligging skiresort: 1.800
  • blauwe pistes: 75 km
  • rode pistes: 60 km
  • zwartepistes: 15 km
  • stoeltjesliften: 17
  • cabineliften: 2
  • hoogte skigebied: 1.430 mtr. tot 2.600 mtr.

Langlaufen en winterwandelen bij Valmeinier

Rondom Valmeinier en Valloire staan u in totaal 10 km loipen gratis ter beschikking. Boven Valloire loopt een mooie loipe door een licht stijgend dal tot aan een klein vliegveld. Een tweede route begint aan de andere kant van Valloire en loopt, soms stijgend, in de richting van Valmeinier naar Les 3 Croix. Ook al is het loipennetwerk niet al te groot – de prachtige omgeving zal u zeker fascineren!

Après-ski in Valmeinier

après-ski in Valmeinier

Valmeinier is een overzichtelijk plaatsje, waar kwaliteit belangrijker is dan grootte. De gezellige hutten zijn daarom ietwat kleiner dan op andere locaties en in plaats van goulashsoep worden lekkere regionale gerechten geserveerd. Na het skiën, nodigen talrijke zonneterrassen en cafés uit tot après-ski. ’s Avonds heeft u de keuze uit diverse bars, restaurants, bioscopen en een discotheek. Verder zijn er een openluchtschaatsbaan, verschillende winterwandelwegen rond het dorp, een bowlingbaan, begeleide sneeuwschoenwandelingen met gids, een rodelbaan, paragliding en ijsklimmen. En voor wie helemaal niet genoeg kan krijgen van het skiën vindt twee keer per week nog nachtskiën plaats (seizoensafhankelijk).

Meer info »


Dit artikel werd mede verzorgd door WinterTrex dé specialist voor wintersport met skipas. 

 © tekst en foto’s eRCeeMedia en WinterTrex

Skihuur tot 55% korting (incl. 5% extra via ons)