Wintersport in skigebied Valfréjus: tips en aanbiedingen!

Wintersport in Valfréjus? Ontdek onze tips en aanbiedingen.

Tips chalets, appartementen en hotels in Valfréjus

Valfréjus ligt op 1.550 m hoogte in de Savoyse Alpen nabij de Italiaanse grens.

Het sympathieke plaatsje, dat zich ver van het massatoerisme bevindt, is overzichtelijk en heeft zijn eigen speciale charme. Het centrum van het dorp bevindt zich in de vorm van een hoefijzer om de uitloop van de dalafdaling heen, zodat je nog met uw ski’s aan de zonneterrasjes van de gezellige bars en cafeetjes op kan gaan.

Weer iets verder bevinden zich enkele restaurants die u verwennen met hun Franse, Italiaanse en Savoyse specialiteiten. In het centrum is bovendien een plaats waar men kan schaatsen, ijshockeyen, voetballen en basketballen, afhankelijk van het seizoen. Een bijzondere belevenis voor iedereen is de verlichte rodelbaan, die ca. 2 km door het prachtige bos gaat. Voor nog grotere durfallen is paragliding een goede optie.

Actuele aanbiedingen met skipas Valfréjus

Skiën en snowboarden bij Valfréjus

après-ski in Valfréjus

De skipas “Valfréjus” verschaft toegang tot 65 afwisselende pistekilometer en 10 liften op een hoogte van 1.550 – 2.737 m.

Het skigebied wordt gekenmerkt door overwegend lichte tot middelzware pistes. Toch zijn er ook zwarte pistes te vinden.

Bovendien staat Valfréjus in Frankrijk bekend voor de ontelbare diepsneeuwafdalingen! In het Boarder Cross Park kunnen nieuwe trucjes geleerd en verbeterd worden.

De idyllische bosafdaling, die door de prachtige natuur leidt en midden in het centrum eindigt, is geliefd bij de gasten.

Talrijke moderne sneeuwinstallaties zorgen voor extra sneeuwzekerheid in het winterseizoen.

Het slechts op 18 km van Valfréjus liggende Orelle biedt een perfecte instap in het skigebied van Val Thorens, hét centrum van Les 3 Vallées. Dit uitstapje naar het grootste skigebied ter wereld mag je zeker niet laten liggen!

Met de skipas “ESKI-MO” kun je behalve de pistes in Valfréjus ook telkens een dag doorbrengen in de skigebieden van:

 • Aussois,
 • La Norma,
 • Val Cenis Vanoise
 • en Bonneval

Deze skigebieden zijn comfortabel met de skibus te bereiken. Daarmee staat een gebied van meer dan 300 pistekilometer tot uw beschikking!

Lees meer »

Ligging, skipistes en liften Valfréjus

 • hoogte ligging skiresort: 1.550
 • blauwe pistes: 35 km
 • rode pistes: 20 km
 • zwartepistes: 10 km
 • stoeltjesliften: 4
 • cabineliften: 1
 • hoogte skigebied: 1.550 mtr. tot 2.737 mtr.

Langlaufen en winterwandelen bij Valfréjus

Valfréjus is vooral geschikt om te skiën en te snowboarden en iets minder geschikt voor langlaufers.

Wie desondanks niet zonder langlaufski’s op wintersport wil moet het buurplaatsje Valmeinier bezoeken (ca. 35 km). In de skiregio Valmeinier – Valloire wachten ongeveer 10 km aan gratis skatingloipes op de gasten. De loipes zijn over het algemeen middelzwaar, zodat zowel beginners als ook genieters hier aan hun trekken komen. Wie van plan is om met langlaufen te beginnen is hier ook op de juiste plek. Diverse servicestations zorgen ervoor dat je over een optimale uitrusting beschikt.

Après-ski in Valfréjus

après-ski in Valfréjus

In het sympathieke Valfréjus zijn er verschillende bars, die tot uitgelaten après-ski uitnodigen! In de discotheek “K2 Club” draaien bijvoorbeeld dagelijks populaire dj’s.

Gezellige restaurants nodigen u tot een gezellige avond met Franse en traditionele gerechten uit. Het centrum van Valfréjus biedt een mooie winkelpassage om te shoppen en diverse vrijetijd- en sportevenementen zorgen ervoor dat je je niet zult vervelen.

Wie graag een dag niet wil skiën, kan kiezen tussen spannende activiteiten zoals sneeuwschoenwandelen of schaatsen. ’s Avonds kunt u ook de spannende verlichte rodelbaan met ca. 2 km lengte testen.

Meer info »


Dit artikel werd mede verzorgd door WinterTrex dé specialist voor wintersport met skipas. 

 © tekst en foto’s eRCeeMedia en WinterTrex

Skihuur tot 55% korting (incl. 5% extra via ons)