Wintersport in skigebied Unterwasser: tips en aanbiedingen!

Wintersport in Unterwasser? Ontdek onze tips en aanbiedingen. Lees meer

Tips chalets, appartementen en hotels in Unterwasser

Unterwasser ligt op een hoogte van 910 m tussen de Churfisten en de Alpstein. Het charmante oord in Oost-Zwitserland telt tot de meest veelvoudige regio’s van Zwitserland. Daarenboven is Unterwasser, evenals de oorden Alt Sankt Johann en Wildhaus een van de hoogstgelegen gemeentes in Toggenburg. Vanuit hier heeft u een geweldig en indrukwekkend uitkijk op de bergen van de Churfirsten en het Säntismassief.

Naast talrijke gezellige berggasthuizen en restaurants heeft Unterwasser ook de wintersport betreffend goed wat voor te stellen. In het jaar 1934 werd hier de eerste bergbaan in Toggenburg gebouwd. Naast klassieke vakantiegangers komen ook dagtoeristen uit Zürich, Sankt Gallen en Zuid-Duitsland hier naartoe om van de mooie pistes te genieten. Terloops gezegd, in Unterwasser is de bekendste skispringer, olympisch kampioen en wereld kampioen Simon Ammann opgegroeid!

Actuele aanbiedingen met skipas Unterwasser

Skiën en snowboarden bij Unterwasser

après-ski in Unterwasser

Met de skipas “Toggenburg” heeft u toegang tot in totaal 60 pistekilometers en 16 moderne liften. Het familievriendelijke skigebied Toggenburg verenigt fantastische afdalingen bij de Chäserrug (2.262 m) en bij de Gamserrug (2.076 m). Makkelijke afdalingen zijn rond om het middelstation te vinden en gevorderde skiërs komen op de smalle en geavanceerde Gamesrugg oostafdaling en de oostelijke piste bij de Chäserrugg aan hun trekken. De Iltiosbaan brengt u op een hoogte van 1.350 m van uit waar de zweefbaan u naar het hoogste punt van het skigebied, op de Chäserrugg brengt.

Twee snowparks trekken tevens snowboarders en freestylers naar Toggenburg: In de funparks Wildhaus en Unterwasser kunnen zij hun kunsten op een quarterpipe, tables, jumps en slides laten zien! Het idyllische natuurlandschap biedt daarenboven prachtige winterwandelwegen langs een geweldig winterpanorama en een breed aanbod voor sneeuwschoenwandelaars. Een bijzonder highlight is de floodlight-piste op de Sellamatt.

Lees meer »

Ligging, skipistes en liften Unterwasser

  • hoogte ligging skiresort: 910
  • blauwe pistes: 10 km
  • rode pistes: 45 km
  • zwartepistes: 5 km
  • stoeltjesliften: 3
  • cabineliften: 3
  • hoogte skigebied: 900 mtr. tot 2.262 mtr.

Langlaufen en winterwandelen bij Unterwasser

De winterregio Alt Sankt Johann-Unterwasser-Wildhaus biedt u toegang tot rond 47 km prachtige langlaufloipen in de klassieke en de skating stijl. De routes lopen op mooie plateaus met een geweldig uitzicht, langs besneeuwde boslandschappen of geavanceerde streken. De floodlight-loipe in Unterwasser loopt tot naar Starckenbach en is met zijn 4 km lengte ook voor beginners geschikt. Vanuit de Iltios heeft u de mogelijkheid op een 2 km lange verbindingsloipe naar de panorama-loipie bij de Alp Sellamatt te komen.

Ook de nabijgelegen oorden Hemberg en Sankt Peterzell bieden groot loipenpret. Hier kunt u gebruikmaken van 47 km loipen. Wie deze sport nieuw wil leren kan ter plaatse materiaal huren en ook een cursus doen.

Après-ski in Unterwasser

après-ski in Unterwasser

Het kleine oord Unterwasser heeft wat betref après ski niet erg veel te bieden. In het bergrestaurant Obersdorf kunt u op 1.230 m in een gezellige strandstoel zitten en met een warm drankje van het prachtige uitzicht op het berglandschap genieten. Wie er op zoek naar nog meer gezelligheid en ontspanning is kan de dag in een van de mooie koffiehuizen en restaurants met culinaire lekkernijen afsluiten.

De 3,5 km lange rodelbaan in Unterwasser telt tot een zeer populaire ontmoetingsplaats voor iedereen die naast de pistepret nog meer actie wenst. Pure ontspanning buiten de pistes bieden u ook in totaal 14 km winterwandelwegen langs prachtig besneeuwde winterstreken. Een echte aanbeveling is het panorama-ronduit Rosenboden of de Toggenburger sagenweg.

Kinderen kunnen een spannende winterspeelplaats, bij het bergstation Iltios verwachten. Hier worden sneeuwpoppen gemaakt en andere creatieve spelletjes in de sneeuw gespeeld.

Meer info »


Dit artikel werd mede verzorgd door WinterTrex dé specialist voor wintersport met skipas. 

 © tekst en foto’s eRCeeMedia en WinterTrex

Skihuur tot 55% korting (incl. 5% extra via ons)