Wintersport in skigebied Turrach: tips en aanbiedingen!

Wintersport in Turrach? Ontdek onze tips en aanbiedingen. Lees meer

Tips chalets, appartementen en hotels in Turrach

Hout en ijzer vormden het leven in Turrach. IJzermijn en bosbouw waren de belangrijkste economische factoren. Tegenwoordig staat het dorp op 1.269 m voornamelijk bekend als wintersportcentrum. Op het plateau kunnen niet alleen skiërs en snowboarders terecht, maar ook voor wandelingen en langlauf-tours is het ideaal geschikt. U hebt een prachtig uitzicht op de Karawanken, de Julische Alpen en de Nockbergen, met in het centrum hiervan de Turracher See. Met een breed aanbod aan vrijetijdsactiviteiten en het skigebied is Turrach een perfecte bestemming voor gezinnen met kinderen.

Actuele aanbiedingen met skipas Turrach

Skiën en snowboarden bij Turrach

après-ski in Turrach

Met de skipas “TopSkiPass Kärnten und Osttirol GOLD” heeft u toegang tot in totaal 31 skigebieden in Karinthië en Oost-Tirol!

Het skigebied “Turracher Höhe” beschikt over 38 pistekilometers met 19 liften. U vindt hier een piste-butler, die u op met prosecco en snoep verzorgd. Ook staan er overal gratis ligstoelen. Opwarmen is mogelijk in het “Wohnzimmer” bij het dalstation Kornochbahn, waar u op een grote scherm sportevenementen kunt volgen.

Het skigebied op de grens tussen Karinthië en Stiermarken is ideaal voor genieters en families. Kinderen kunnen op de Ottifantenlift of de Engländerlift eerste pogingen op ski’s wagen, gevorderden kunnen onderaan het bergstation terecht. Op de noordelijke kant is er bovendien een FIS-afdaling voor profs. De “Turrach-Runde 2.205 m” biedt bovendien de mogelijkheid om een keer rond de Turracher Höhe te skiën.

Bij de Übungswiesenlift kunt u elke woensdag (20:00 – 21:30 uur) op de 500 m lange verlichte piste tot in de avond skiën.

Lees meer »

Ligging, skipistes en liften Turrach

  • hoogte ligging skiresort: 1.269
  • blauwe pistes: 13 km
  • rode pistes: 22 km
  • zwartepistes: 3 km
  • stoeltjesliften: 5
  • cabineliften: 1
  • hoogte skigebied: 1.400 mtr. tot 2.205 mtr.

Langlaufen en winterwandelen bij Turrach

In Turrach staan u 15 km loipes ter beschikking. Beginners gaan naar de Turracher Seeloipe, met rond 1,8 km perfect om te oefenen. Moeilijker is de Zirbenwald-loipe, romantisch gelegen in de bossen. De 3 km lange Schwarzsee-Hochmoor-loipe ligt op een hoogte van 1.840 tot 1.861 m en biedt u een prachtig uitzicht op de bergen in de omgeving.

Après-ski in Turrach

après-ski in Turrach

Na het skiën kunt u terecht in een van de talrijke bars en hutjes. Langer doorgaan kunt u in de “Noch 1 Lounge” in Turrach. Ook zijn er talrijke restaurants die regionale lekkernijen aanbieden. Het restaurant “Zum Bergmann” is een van de hoogstgelegen sterren-restaurants.

Indien u de middag liever actief wilt doorbrengen kan uitgebreid op de in totaal 25 km wandelwegen gaan wandelen. De Turracher Höhe is populair voor sneeuwschoenwandelingen. Op de “Nocky Flitzer”, een 1,6 km lange Alpen-achtbaan of een schaatsbaan op de Turracher See, kunt u wat meer tempo maken. In de avond is de schaatsbaan evenals de rodelbanen verlicht, tenmiste op 2 avonden per week.

U wilt liever relaxen? Dan kunt u voor een uitstapje naar het Bad Kleinkirchen, op rond 28 km afstand. Het staat bekend om zijn thermaalbaden. Sauna’s, beleveniszwembad en wellnessgedeelte bieden daarentegen de Therme St. Kathrein en het Thermal-Römerbad.

Meer info »


Dit artikel werd mede verzorgd door WinterTrex dé specialist voor wintersport met skipas. 

 © tekst en foto’s eRCeeMedia en WinterTrex

Skihuur tot 55% korting (incl. 5% extra via ons)