Wintersport in skigebied Thaur: tips en aanbiedingen!

Wintersport in Thaur? Ontdek onze tips en aanbiedingen. Lees meer

Tips chalets, appartementen en hotels in Thaur

Op een hoogte van 633 meter ligt het gezellig plaatsje dat omgeven is door de prachtige bergen aan de voet van de Nordkette. Slechts ca. 10 km scheidt het dorp van de Tiroolse hoofdstad Innsbruck. Thaur, waar traditie hoog in het vaandel staat, heeft niet alleen bekendheid dankzij de Thaurse “Krippenschnitzers” verkregen, maar staat ook bekend als de “grootste Tiroolse groententuin”. Vanwege zijn culturele aanbod wijkt het gezellige dorp van de andere wintersportplaatsen af. Van de kenmerken van de plaats, het kasteel Thaur, zijn op de dag van vandaag alleen maar nog ruïnes over. Na een inspannende dag op de piste nodigen verschillende restaurants en koffiehuisjes uiteindelijk tot ontspannen en genieten uit.

Actuele aanbiedingen met skipas Thaur

Skiën en snowboarden bij Thaur

après-ski in Thaur

In het skigebied Glungezer vindt men op een hoogte van ca. 950 – 2304 m veel alpine skiplezier met in totaal 23 km aan goed geprepareerde afdalingen. Vanaf de bergtop biedt het panorama-skigebied een adembenemend uitzicht over het prachtige Inndal en de top van de Nordkette. Genieters zullen in het bijzonder de bosafdaling leuk vinden en kunnen in de gezellige berghutten even pauzeren. Dit skigebied is ook voor families met kleine kinderen geschikt: zij kunnen op de kleine maar fijne skiberg Glungezer, met veel vlakke hellingen, lekker ontspannen skiën.

Skiërs met een conditie kunnen zichzelf testen op de Schartenkogel-afdaling van Tulfe, die met 15 km een van de langste afdalingen van Tirol is. Profs kunnen hun bekwaamheid testen op de 9 km lange afdaling met een hoogteverschil van 1500 m. Freestylers kunnen zich uitleven in de funparks van Schartenkogelbahn.

Lees meer »

Ligging, skipistes en liften Thaur

  • hoogte ligging skiresort: 633
  • blauwe pistes: 7 km
  • rode pistes: 15 km
  • zwartepistes: 1 km
  • stoeltjesliften: 2
  • cabineliften: 0
  • hoogte skigebied: 950 mtr. tot 2.304 mtr.

Langlaufen en winterwandelen bij Thaur

U gaat liever langlaufen dan skiën? Geen probleem! Innsbrück en zijn vakantiedorpjes zijn niet alleen een droombestemming voor pisterijders. De hele regio biedt een loipennet van 107,5 km! Met de Club Innsbruck Card is gebruik van de langlaufbus gratis.In Gries im Sellrain evenals Kühtai kunt u zelfs op een later uur, tijdens het nachtlanglaufen, nog uw hobby beoefenen en van de heldere winterhemel en de perfecte sneeuw genieten. De routes lopen door een bijna stedelijke omgeving, langs de idyllische vakantiedorpjes over hoogalpine landschappen tot aan de gletsjer in het dal! Wie genoeg moed en conditie heeft kan de 40 km lange dalloipe van Innsbruck tot Rinn proberen.

De loipen van Rinn, Obsteig, Mutters/Natters en Sellrain hebben het loipenkeurmerk gekregen.

Après-ski in Thaur

après-ski in Thaur

In Thaur gaat het wat après-ski betreft er iets rustiger aan toe. De gemoedelijke restaurants en cafés nodigen u uit de dag gezellig af te sluiten. Cultuurliefhebbers in het bijzonder vinden hier wat hun harten begeert en een bezoek aan het slot-overblijfselen van Thaur, het symbool van de gemeente, is een echte aanrader.

Wie op zoek is naar meer afwisseling, vindt in het nabijgelegen Innsbruck met zijn talrijke winkels, boetiekjes, cafés en musea gegarandeerd iets dat zijn wens tegemoet ziet. Hier komen ook nachtliefhebbers aan hun trekken. Wie wintersportplezier aantrekkelijker vindt, kan genieten van winterwandelwegen, het ijssportstadion en de vele, gedeeltelijk ook ’s nachts verlichte, rodelbanen.

Een echt hoogtepunt voor de adrenalineverslaafden is de bliksemsnelle rit in de gastenbob van de olympiabobbaan. Wie zin heeft in voor de regio traditioneel wintersportplezier, mag zeker de “Klumperspaß” niet missen. Daarbij wordt op een soort slee met een glijvlak – de klumper – de piste afgegaan. Durft u het aan?

Meer info »


Dit artikel werd mede verzorgd door WinterTrex dé specialist voor wintersport met skipas. 

 © tekst en foto’s eRCeeMedia en WinterTrex

Skihuur tot 55% korting (incl. 5% extra via ons)