Wintersport in skigebied St. Leonhard: tips en aanbiedingen!

Wintersport in St. Leonhard? Ontdek onze tips en aanbiedingen. Lees meer

Tips chalets, appartementen en hotels in St. Leonhard

St. Leonhard ligt in het hart van het Pitztal en omvat naast deze plaats ook nog talrijke kleine plaatsjes en dorpen in het Innerpitztal. De omliggende 3000 m hoge bergen, zoals de Luibiskogel (3110 m), de Rofelewand (3353 m) en de Wildspitze (3774 m), zorgen voor het indrukwekkende panorama van St. Leonhard. Het maakt niet uit of u het liefst skiet, snowboardt, wandelt of een natuurliefhebber bent, hier is voor ieder wat wils. Talrijke langlaufloipen lopen door het dal en ook tijdens een sneeuwschoenwandeling laat het beeldschone winterlandschap zich prima verkennen. De talrijke kleine dorpjes vertonen een vriendelijke en familiaire sfeer waar ieder zich op zijn gemak voelt. Tevens bieden de verschillende bars en restaurants een gevarieerd namiddag- of avondprogramma.

Actuele aanbiedingen met skipas St. Leonhard

Skiën en snowboarden bij St. Leonhard

après-ski in St. Leonhard

De skipas ‘”Pitztaler Gletscher & Rifflsee” omvat de skigebieden Rifflsee en Pitztaler gletsjer en biedt u tussen 1.740 – 3.440 m hoogte een 41 pistekilometer groot terrein met 12 liftvoorzieningen en 32 km aan gevarieerde afdalingen! Uitstekend geprepareerde pistes, funparks, een halfpipe, diepsneeuw- en freeridegebieden, een verlichte piste, maar ook de hoge sneeuwzekerheid lokken skiërs, carvers en snowboarders in gelijke mate.

In het skigebied Rifflsee komen in het bijzonder de gezinnen niets te kort. Aan de Grubenkopf wacht ook een heerlijk diepsneeuwgebied en een zwarte afdaling op u! Een blauwe dalafdaling brengt u terug naar het dalstation van de Gletscherbahn en maakt het voor u mogelijk om een overstap te maken in het skigebied van de Pitztaler gletsjer.

De hoogste gletsjer van Tirol kan sinds oktober 2012 met 2 nieuwe records pronken: de nieuw gebouwde Wildspitzbahn is de hoogste lift van Oostenrijk en brengt u binnen enkele minuten naar het futuristische bergstation op 3340 m hoogte. De berglift huisvest ook het hoogst gelegen café van Oostenrijk met zwevend zonneterras. Een snowpark met diverse elementen en een 200 m lange halfpipe is in het bijzonder geliefd bij snowboarders, bovendien trekken leuke freeridegebieden nabij de Mittelbachferner vele sneeuwliefhebbers aan. Alleen voor de echte kenners is de skitour door het Taschachtal geschikt. Niet voor niets vindt bij de Pitztaler gletsjer een van de meest veeleisende freerideraces, het Pitztal Wild Face, plaats.

Lees meer »

Ligging, skipistes en liften St. Leonhard

  • hoogte ligging skiresort: 1.370
  • blauwe pistes: 13 km
  • rode pistes: 21 km
  • zwartepistes: 7 km
  • stoeltjesliften: 4
  • cabineliften: 4
  • hoogte skigebied: 1.740 mtr. tot 3.440 mtr.

Langlaufen en winterwandelen bij St. Leonhard

Rond 70 loipenkilometer wachten op langlaufvrienden in het Pitztal. In St. Leonhard verbind een 22 km middelzware dalloipe (1180 – 1743 m) de verschillende dorpen. Naast sneeuwzekerheid bieden de beide makkelijke hoogteloipen op de gletsjer (2690 -2740 m) en aan de Rifflsee (2186 -2269 m) ook een fantastisch winterpanorama. In St. Leonhard zijn er ook 32 km aan skatingloipen, die over het algemeen gratis gebruikt kunnen worden. Door de gemakkelijke en middelmatig moeilijke loipen biedt het Pitztal een leuk langlaufaanbod voor iedereen!

De loipe van St. Leonhard heeft het loipenkeurmerk gekregen.

Après-ski in St. Leonhard

après-ski in St. Leonhard

Talrijke après-ski bars en originele cafés bieden na het skiën afwisseling om de goede stemming te behouden! Al in het skigebied kan op het zonneterras bij de hutten van de eerste Glühwein worden genoten. In St. Leonhard nodigen bars, restaurants, danstenten evenals discotheken tot feesten uit. Sportieve alternatieven voor het dagelijks pisteplezier zijn de wandelpaden en de rodelbanen. Een absoluut hoogtepunt is het ijsklimmen bij de “Big Ben”, een ca. 30 m hoge ijstoren naast het dalstation van de Rifflseebahn. Maar ook ongevaarlijke activiteiten zoals schaatsen of ijsstokschieten worden u in Pitztal aangeboden.

Meer info »


Dit artikel werd mede verzorgd door WinterTrex dé specialist voor wintersport met skipas. 

 © tekst en foto’s eRCeeMedia en WinterTrex

Skihuur tot 55% korting (incl. 5% extra via ons)