Wintersport in skigebied Santa Caterina: tips en aanbiedingen!

Wintersport in Santa Caterina? Ontdek onze tips en aanbiedingen. Lees meer

Tips chalets, appartementen en hotels in Santa Caterina

Santa Caterina Valfurva is een klein, rustiek dorp dat gelegen is op een hoogte van 1.734 m, dichtbij de Zwitserse grens. Het ligt te midden in het sprookjesachtige landschap van de Lombardijse Alpen, ingebed in het beschermde, nationaal park Stelvio. In de idyllische plaats voelen zich in het bijzonder families op hun plaats. Santa Caterina was niet alleen de startplaats voor de damesafdalingen tijdens het WK in 2005, maar is ook de geboorteplaats van drievoudig Olympisch kampioene Deborah Compagnoni.

De hoogte evenals de diverse sneeuwinstallaties zorgen voor een hoge sneeuwzekerheid! De ligging is ideaal voor skiërs, doordat Santa Caterina direct aan het skigebied gelegen is. Vanaf de 2.775 m hoge Monte Sobretta (3.296 m) kan men het dorpscentrum al skiënd bereiken. De toppen van het Ortlergebergte en de Himalayawaardige Forni-gletjsers bepalen hier het panorama. Vanwege haar uitdagende loipen is Santa Caterina ook zeer geliefd onder langlaufers en het ideale startpunt voor veel internationale langlaufwedstrijden.

Actuele aanbiedingen met skipas Santa Caterina

Skiën en snowboarden bij Santa Caterina

après-ski in Santa Caterina

De skipas “4 Valli” is behalve in Santa Caterina ook in de skigebieden van Valdidentro en Bormio geldig – en daarmee goed voor 100 km pistes en 39 liften. De hoogte van de skigebieden (1.225 – 3.012 m) en de diverse sneeuwinstallaties zorgen voor een hoge sneeuwzekerheid! Op de pistes van Santa Caterina vonden de ski-WK’s van 1985 en 2005 plaats. Het skigebied beschikt over 35 km piste waarvan 27 km middelzwaar is. De 8 liften en 2 tovertapijten, waaronder een moderne 8-persoonsgondel brengen u comfortabel omhoog.

De grootste uitdaging is de piste “Bucaneve”: deze gitzwarte piste gaat met een lengte van 1,6 km van Cresta Sobretta tot in het dal. Voor experts is er ook de naar de wereldkampioene “Deborah Compagnoni” vernoemde zwarte piste. Deze afdaling is de langste van Santa Catarina en is 3,6 km lang en heeft een hoogteverschil van 1.000 m. Met de naar de plaats vernoemde piste biedt het skigebied zelfs een eigen verlichte piste en is daardoor ook na zonsondergang een lust voor sneeuwliefhebbers!

Boarders wijken uit naar het snowpark en de freeridegebieden in Bormio. De pistes in Valdidentro zijn daarentegen gemakkelijker en perfect voor een trip met de familie.

Lees meer »

Ligging, skipistes en liften Santa Caterina

  • hoogte ligging skiresort: 1.734
  • blauwe pistes: 2 km
  • rode pistes: 27 km
  • zwartepistes: 6 km
  • stoeltjesliften: 2
  • cabineliften: 2
  • hoogte skigebied: 1738 mtr. tot 2880 mtr.

Langlaufen en winterwandelen bij Santa Caterina

In Santa Caterina komen in het bijzonder de gevorderde langlaufers aan hun trekken: liefst 15 km loipen vragen om een goed uithoudingsvermogen! Daarbij lopen paralel 18 km skating-stijl geprepareerde sporen.

In het nabijgelegen Bromio zijn daarentegen iets gemakkelijkere loipen in klassieke stijl te vinden (5 km in totaal). Daaronder valt ook de 2 km lange verlichte loipe „Alù“, die ook later op de dag langlaufers nog tot sportieve prestaties brengt. Een andere verlichte loipe vindt u bij Valdidentro: De 15 km van „Pista Viola“ zijn ook ’s avonds nog beschikbaar in de verlichte loipe. In toaal biedt de 25 km lange Viola-loipe rondom Valdidentro afwisselende stukken in alle moeilijkheidsgraden.

Après-ski in Santa Caterina

après-ski in Santa Caterina

In het kleine plaatsje Santa Caterina gaat het er iets rustiger aan toe dan in het nabijgelegen Bormio. Desalniettemin is “après-ski” hier geen vreemd woord! Diverse gezellige hutten, cafés en restaurants bieden regionale en nationale specialiteiten. In de plaatselijke discotheek treft men elkaar laat op de avond om samen te feesten. Daarnaast bieden het naburige Bormio en Livigno genoeg keuze, zodat u optimaal van het nachtleven kunt genieten.

Als alternatief bestaat er de mogelijkheid om te schaatsen, te tennissen of om te indoor-skaten. Cultuurliefhebbers kunnen een van de musea bezoeken of een avond in de bioscoop doorbrengen. Een tip voor de natuurfans is een bezoek aan het National Park Stilfserjoch, waar u van de ongerepte natuur en de flora en fauna kunt genieten.

Meer info »


Dit artikel werd mede verzorgd door WinterTrex dé specialist voor wintersport met skipas. 

 © tekst en foto’s eRCeeMedia en WinterTrex

Skihuur tot 55% korting (incl. 5% extra via ons)