Wintersport in skigebied Rauris: tips en aanbiedingen!

Wintersport in Rauris? Ontdek onze tips en aanbiedingen. Lees meer

Tips chalets, appartementen en hotels in Rauris

Het plaatsje Rauris, een van de oudste vestigingen van de Alpen, ligt in Rauristal, op 950 m hoogte. Vroeger trok de goudwinning veel bezoekers naar het idyllische dorpje in het Salzburgse land, tot het einde van de jaren 20 was dit de belangrijkste bron van inkomsten voor de bewoners. Tegenwoordig is het overzichtelijke plaatsje door toerisme gevormd, maar het heeft niets van zijn oorsprong verloren. De Hochalmbahn en de Kreuzbodenbahn zorgen voor een gemakkelijke instap in het skigebied van Rauris, dat zeer geschikt is voor gezinnen en personen die op zoek zijn naar ontspanning. Na een dag op de piste kunt u de dag in het overzichtelijke plaatsje bij een van de talrijke aangeboden sportactiviteiten of bij een huttenavond goed afsluiten.

Actuele aanbiedingen met skipas Rauris

Skiën en snowboarden bij Rauris

après-ski in Rauris

Met de skipas Rauris-Hochalm heeft u toegang tot 32 km pistes en 12 moderne liftvoorzieningen. De Gipfelbahn brengt u gemakkelijk naar 2.175 m hoogte, waar u een uniek uitzicht over de bergen heeft. Het skigebied van de Rauriser Hochalmbahnen is zeer geschikt voor gezinnen: de overwegend lichte en middelzware pisten zorgen voor veel skiplezier.

Beginners wagen zich meestal op de boomvrije, open pistes aan de Gratlift en aan de Wetterkreuzlift. Toch, ook voor experts en gevorderde skiërs heeft het gebied met interessante pistes, prachtige diepsneeuw-afdalingen en een funpark genoeg te bieden! De 4 km lange dalafdaling Heimalm-Rauris is een echte aanrader voor de experts, evenals de 10 km lange afdaling van Wetterkreuz naar het dalstation Kreuzboden, die daarbij een hoogteverschil van 1.250 m overwinnen.

Het traject bij de Hochalmbahnen is ideaal voor snelle wintersportes. Hier kunt u zelfs uw eigen tijd laten meten.

Lees meer »

Ligging, skipistes en liften Rauris

  • hoogte ligging skiresort: 950
  • blauwe pistes: 15 km
  • rode pistes: 12 km
  • zwartepistes: 5 km
  • stoeltjesliften: 1
  • cabineliften: 2
  • hoogte skigebied: 940 mtr. tot 2.175 mtr.

Langlaufen en winterwandelen bij Rauris

De omgeving van Rauris biedt langlaufers een goed verbonden loipennet van in totaal 30 km lengte. De loipen zijn uitstekend geprepareerd en bieden voor iedereen uitkomst. Parallel lopende skateloipen en hondenloipen completeren het aanbod. Bijzonder aantrekkelijk zijn de op 1.800 m gelegen hoogteloipen. De Hüttwinkl-loipe vereist met haar 12 km lengte een goede conditie en uithoudingsvermogen. Langlauflessen en servicestations maken het Nordische aanbod compleet.

Après-ski in Rauris

après-ski in Rauris

Het vrijetijdsaanbod in het overzichtelijke plaatsje Rauris heeft elke vakantieganger wat te bieden. U kunt een dag op de piste bijvoorbeeld rodelend op de verlichte Kreuzbodenbahn goed afsluiten. Ook de 5 km lange natuurrodelbaan in Kolm Saigurn, die met de huttentaxi handig te bereiken is, biedt avontuur voor jong en oud. Bij een paardenkoets- of fakkeltocht door het romantische dal gaat het er iets rustiger aan toe. Wie de zenuwen wil testen, moet echt gaan paragliden. Voor avond-entertainment zijn er verschillende mogelijkheden. Een ‘must’ voor après-ski fans is de “Heimalm”, die met een 20 m lange, verwarmde bar en lekkere drankjes erg aantrekkelijk is. Ook in de “Hubertus-Schirmbar” aan het Hochalm-dalstation heerst een echte après-ski stemming. Echte nachtbrakers kunnen hierna in “Rauriser Stadl” of “ShakesBeer” tot in de vroege uurtjes doorfeesten. Wie liever een rustig avondje met lekker eten heeft, kan in de verschillende bergrestaurants, herbergen en berghutten terecht.

Meer info »


Dit artikel werd mede verzorgd door WinterTrex dé specialist voor wintersport met skipas. 

 © tekst en foto’s eRCeeMedia en WinterTrex

Skihuur tot 55% korting (incl. 5% extra via ons)