Wintersport in skigebied Notre Dame de Bellecombe: tips en aanbiedingen!

Wintersport in Notre Dame de Bellecombe? Ontdek onze tips en aanbiedingen. Lees meer

Tips chalets, appartementen en hotels in Notre Dame de Bellecombe

Het idyllische plaatse Notre Dame de Bellecombe wordt omringd door de bergen van het Val d’Arly en ligt in het hart van het skigebied Espace Diamant. In deze pittoreske omgeving vormt de Mont Vorés met 2.069 m het hoogste punt. De grote nabijgelegen plaatsen zijn bij de wintersportfans bekend. De kleinere gezellige dorpen hebben oude tradities, die nog verweven zijn met hun inwoners. Zo ook in Notre Dame de Bellecombe: tussen de authentieke boerderijen en blokhutten wordt de charme en de traditie van de Alpendorpjes bewaard.

Actuele aanbiedingen met skipas Notre Dame de Bellecombe

Skiën en snowboarden bij Notre Dame de Bellecombe

après-ski in Notre Dame de Bellecombe

Met de skipas Espace Diamant hebt u toegang tot 185 pistekilometer en 162 gevarieerde afdalingen alsook 82 bergliften. Het skigebied zet zich samen uit de aaneengesloten gebieden van Les Saisies, Crest-Voland/Cohennoz, Notre Dame de Bellecombe, Flumet en Praz sur Arly.

De regio biedt ideale voorwaarden voor skiërs, snowboarders en langlaufers en is zowel geschikt voor beginners als profs. De afdalingen leiden langs bossen en oude chaletjes. Hier kunt u op de piste van het prachtige uitzicht op de Mont Blanc genieten.

Voor kinderen en beginners zijn er aan de voet van de pistes vlakke hellingen, waar men lekker kan oefenen. Maar Espace Diamant beschikt ook over veeleisende, uitdagende pistes, die meestal op grote hoogte liggen.

Lees meer »

Ligging, skipistes en liften Notre Dame de Bellecombe

  • hoogte ligging skiresort: 1.150
  • blauwe pistes: 86 km
  • rode pistes: 75 km
  • zwartepistes: 24 km
  • stoeltjesliften: 30
  • cabineliften: 0
  • hoogte skigebied: 1.000 mtr. tot 2.069 mtr.

Langlaufen en winterwandelen bij Notre Dame de Bellecombe

Door de aansluiting van 5 verschillende skigebieden beschikt de regio over in totaal 130 km aan langlaufloipen met lengtes variërend van 3 tot 32 km. De Espace Diamant beschikt over verschillende routes met verschillende moeilijkheidsgraden, zodat zowel beginners als ervaren sporters hier genoeg mogelijkheden hebben.

In het gebied van Les Saisies zijn er geweldige langlaufmogelijkheden. De loipen vormen samen 120 km door een sprookjesachtig landschap. Vooral de langere parcours bieden de langlaufers een geweldig uitzicht op de Mont Blanc, het Val d’Arly of de Chaîne des Aravis. Tijdens de Olympische Spelen van 1992 vonden in Les Saisies de wedstrijden in langlaufen en biatlon plaats.

In de nabije omgeving van Notre Dame de Bellecombe kunt u gebruikmaken van 8 km aan loipen in dit unieke landschap.

Après-ski in Notre Dame de Bellecombe

après-ski in Notre Dame de Bellecombe

In Notre Dame de Bellecombe is het `s avonds rustig. Maar de bezoekers krijgen de gelegenheid, om hun dag op een geslaagde manier te laten eindigen. Meer dan een tiental restaurants nodigen u uit om te genieten van de traditionele sfeer en Savooise specialiteiten. Daarbij worden er ter plaatse ook verschillende activiteiten aangeboden. Van nachtskiën op muziek tot sneeuwschoenwandelingen en sneeuwscootertochten of een gezellige filmavond in de gemeentehal: voor iedereen is er iets bij!

Meer info »


Dit artikel werd mede verzorgd door WinterTrex dé specialist voor wintersport met skipas. 

 © tekst en foto’s eRCeeMedia en WinterTrex

Skihuur tot 55% korting (incl. 5% extra via ons)