Wintersport in skigebied Les Carroz d’Arâches: tips en aanbiedingen!

Wintersport in Les Carroz d’Arâches? Ontdek onze tips en aanbiedingen. Lees meer

Tips chalets, appartementen en hotels in Les Carroz d’Arâches

Het oorspronkelijke wintersportoord Les Carroz d’Arâches ligt in het hart van Hoogsavoyen, tussen Genève en Chamonix. De typisch Savooise plaats ligt op een hoogplateau te midden van het fantastische berglandschap van het Grand Massif op ca. 1.140 m. Door de architectuur van de Alpen heerst hier een gezellige dorpse sfeer. Les Carros d’Arâches biedt u directe toegang tot het skigebied “Massif” met 145 pistekilometer tot op 2.200 m hoogte en het uitgebreide gebied “Grand Massif” met 265 km pistes. De overwegend gemakkelijke tot middelmatig moeilijke pistes gaan via steile hellingen door rustige bosen. Hier is voor elk wat wils. Er is ook een snowpark. Voor de jongeren is er in Morillon zelfs een eigen kinderpark. Talrijke gezellige bars en restaurants nodigen uit om de Savooise keuken te ontdekken en van de avond te genieten.

Actuele aanbiedingen met skipas Les Carroz d’Arâches

Skiën en snowboarden bij Les Carroz d’Arâches

après-ski in Les Carroz d'Arâches

Onder het skigebied Grand Massif vallen de 265 pistekilometer van de aaneengesloten skigebieden Flaine, Samoens, Les Carroz, Morillon en Sixt Fer à Cheval laten geen wens onvervuld en liggen op een hoogte van 700 – 2.561 m. De iets hoger gelegen gebieden bij Lac de Gers, aan de Grandes Platières en de Tête Pelouse worden vooral door gevorderden bezocht. Maar ook beginners kunnen het gebied op gemakkelijkere, blauwe pistes verkennen.

Een speciale highlight is de 14 km lange afdaling van Flaine naar Sixt Fer à Cheval die u een blik doet werpen op de Mont Blanc en het dichtbij gelegen beschermde natuurgebied. Met wat geluk kan men zelfs ijsklimmers zien die hun expertise tonen in de tot ijs geworden watervallen. De ca. 3 km lange Diamant Noir met een hoogteverschil van 890 m is een uitdaging.

Verder bieden drie snowparks die dagelijks door een professioneel team geprepareerd worden veel ontplooingsmogelijkheden aan freeskiërs en snowboarders. En voor wie ’s avonds nog zin heeft in een afdalinkje kan twee keer per week nachtskiën (alleen in het hoogseizoen).

Lees meer »

Ligging, skipistes en liften Les Carroz d’Arâches

  • hoogte ligging skiresort: 1.140
  • blauwe pistes: 135 km
  • rode pistes: 95 km
  • zwartepistes: 35 km
  • stoeltjesliften: 31
  • cabineliften: 9
  • hoogte skigebied: 700 mtr. tot 2.561 mtr.

Langlaufen en winterwandelen bij Les Carroz d’Arâches

Met de gratis skibus bereikt u de nabijgelegen loipen op 1.844 m op de Col de Pierre Carrée. Op u wachten de hoogstgelegen en ook sneeuwzekerste loipen van de Alpen. Hier kunt u in alle rust genieten van het bergpanorama. Wie toch wat meer afwisseling zoekt, kan in Agy op ca. 12 km van Les Carroz nog 35 andere loipenkilometer verkennen.

In de gehele regio staan u 86 kilometer aan loipes ter beschikking (gedeeltelijk tegen betaling). Vooral gevorderden en skatingfans komen op de veeleisende trajecten volledig aan hun trekken. Maar ook voor beginners zijn er ideale voorwaarden.

Après-ski in Les Carroz d’Arâches

après-ski in Les Carroz d'Arâches

De après-ski is in Les Carroz d’Araches eerder rustig. Er zijn veel gezelige restaurants en bars die de Savooise keuken aanbieden. In “Le Club 74” kan er de hele nacht door gefeest worden. Voor wie na de skidag nog wat actie wenst, vindt een veelzijdig aanbod. Zo kan men van het landschap genieten tijdens paragliding, op verlichte pistes skiën, rodelen of schaatsen of zich uitleven bij het ijsklimmen. Wie het nog sneller wil, kan een rit maken met de sledehonden of op een snowmobile.

Meer info »


Dit artikel werd mede verzorgd door WinterTrex dé specialist voor wintersport met skipas. 

 © tekst en foto’s eRCeeMedia en WinterTrex

Skihuur tot 55% korting (incl. 5% extra via ons)