Wintersport in skigebied Kössen: tips en aanbiedingen!

Wintersport in Kössen? Ontdek onze tips en aanbiedingen. Lees meer

Tips chalets, appartementen en hotels in Kössen

Op slechts enkele kilometers van de Duitse grens, bevindt zich de geliefde vakantieregio Kaiserwinkl met als hoofdplaats Kössen. Dit gezellige, Tiroolse dorp, gelegen op 589 m hoogte, ligt ten noorden van de Unterberghorn en biedt alles, wat het wintersporthart begeert. Kössen is bijzonder geschikt voor families en ski-genieters/langlaufers. Het zelfbenoemde ‘familieskigebied’ biedt echter niet alleen skiplezier. Het levendige dorpscentrum, haar restaurants en café’s nodigen uit om een kijkje te nemen. In de gezellige hutten laat de dag zich heerlijk eindigen. Voor de fans van actie bestaat de mogelijkheid ‘snowtubing’ paragliden uit te proberen.

Actuele aanbiedingen met skipas Kössen

Skiën en snowboarden bij Kössen

après-ski in Kössen

Met uw skipas kunt u kiezen uit 3 skigebieden van de Alpen-Plus regio met rond 45 pistekilometers: Hochkössen, Walchsee am Zahmen Kaiser evenals Hocheck in het Beierse Oberaudorf.

Het skigebied Hochkössen is de huisberg van Kössen met 11 liften en 22 km piste. Daarmee staat u een familievriendelijk skigebied tot op 1.690 m hoogte ter beschikking. Door de geografische ligging aan de noordelijke Alpenrand, kan men van midden december tot begin april doorgaand op de pistes skiën. Daarbij stellen sneeuwinstallaties de dalafdaling zeker. Van Kössen uit uit gaat het met de moderne 6-persoons cabinelift omhoog naar de rustieke Bärenhutten. Terwijl beginners zich op het zonnige hoogplateau kunnen vermaken, zijn voor experts de zwarte dalafdalingen een welkome traktatie. Geweldige diepsneeuwgebieden, die ook verzekerd zijn van sneeuw, vindt men aan de Unterbergalmen en soms ook bij de dalafdaling.

In het naburige Walchsee vindt u 15 pistekilometers met 10 liften. Voornamelijk families houden van de leuke pistes voor het Kaisergebergte. De meeste pistes zijn blauw, zwarte pisten zijn er niet. Voor de kids is er ter plaatse een skischool met tovertapijt, tipi, sneeuwtunnel en een golvenbaan.

In het nabije Oberaudorf heeft u de mogelijkheid om met de 4-persoons-stoeltjeslift “Hocheck-Express” het skigebied Hocheck te bereiken. Hier zijn er nog 8 pistekilometers te vinden (inclusief een skiroute naar Trißl). Hier bevindt zich een van de langste verlichte afdalinen van Duitsland, waar u op 4 avonden per week tot 21 uur kunt skiën. Bovendien is er een funpark, een 3 km lange rodelbaan en hoge sneeuwzekerheid. Voor beginners is er een oefenterrein.

Lees meer »

Ligging, skipistes en liften Kössen

  • hoogte ligging skiresort: 589
  • blauwe pistes: 26 km
  • rode pistes: 15 km
  • zwartepistes: 4 km
  • stoeltjesliften: 4
  • cabineliften: 2
  • hoogte skigebied: 476 mtr. tot 1.690 mtr.

Langlaufen en winterwandelen bij Kössen

De loipen in de regio Kaiserwinkl zijn bij langlauffans zeer geliefd. Niet voor niets is de regio door de provincie uitgelicht met een specifiek keurmerk. Het totale loipen netwerk telt maar liefst 140 km. Voor zowel de klassieke- als de skatingstijl zijn hier de beste loipen te vinden.

De langste en daarmee ook de zwaarste loipe is de Kaiserwinklloipe. Deze loipe verbindt de twee verschillende plaatsen met elkaar, maar liefst 23 km lang door Kössen, Walchsee en Schwendt. In Schwendt en Walchsee vindt u loipen die relatief gezien makkelijker zijn, deze zijn tussen de 2 en 3 km lang. De bergloipe in Kössen biedt met 5,5 en 9 km goede mogelijkheden voor alle niveaus.

Andere prachtloipen in de regio zijn de Griesenau loipe bij Schwendt, de Seeloipe om de Walchsee (8 km) of de Miesbergloipe (ca. 13 km).

Hoogtepunt van het langlauf-seizoen is de jaarlijks “Koasalauf” in februari (07- & 08-02-2015). Bij dit volksfeest zijn jaarlijkse meer dan 2.000 langlaufers present.

Het loipennetwerk van de regio Kaiserwinkl is bestempeld met het keurmerk.

Après-ski in Kössen

après-ski in Kössen

Tijdens de après-ski komt u vooral in Walchsee en Kössen niets te kort. Reeds in het skigebied heeft u de mogelijkheid inde stemming te komen en in Kössen gaat het après-ski plezier direct van start in “Sigis Sportklause”. Ter plaatse vindt u in ” The Londoner” of in de “Larinis” alles wat bij après-ski hoort – en dat voor redelijke prijzen! Probeert u ook eens de regionale keuken, zoals “Kaiserschmarrn”, typisch Kössische forel of gegrilde spareribs. Een ander hoogtepunt in Kaiserwinkl is de luchtballonnenweek in Walchsee in januari, waar u prachtige luchtballonnen kunt bewonderen en een echte luchtballonnenwedstrijd kunt meemaken! Ook is het nachtskiën op de verlichte piste een aanrader. In Schwendt worden makkelijke skitochten en snowbike-lessen aangeboden, die uren vol actie beloven! Andere aantrekkelijk activiteiten zijn fakkelwandelingen op de Ottenalm met aansluitend nachtrodelen, nacht-skilopen op de verlichte piste, bowling, schaatsen op de Walchsee, sneeuwschoenwandelingen of recreatie en wellness in het zwembad. Op slechts enige kilometers zijn de steden München, Innsbruck en Salzburg te vinden die eveneens een bezoekje waard zijn! Daarnaast vindt u hier het gehele jaar door een omvangrijk aanbod aan culturele highlights!

Meer info »


Dit artikel werd mede verzorgd door WinterTrex dé specialist voor wintersport met skipas. 

 © tekst en foto’s eRCeeMedia en WinterTrex

Skihuur tot 55% korting (incl. 5% extra via ons)