Wintersport in skigebied Jasná (lage tatra): tips en aanbiedingen!

Wintersport in Jasná (lage tatra)? Ontdek onze tips en aanbiedingen. Lees meer

Tips chalets, appartementen en hotels in Jasná (lage tatra)

Jasná biedt de perfecte wintersportomstandigheden in het nabijgelegen skigebied, waar al een WK voor oudere junioren en veel internationale en Europese FIS wedstrijden zijn gehouden. Voor kinderen is er ook veel te doen: in MAXIland kunnen de kleinsten op 4.000 m2 al hun eerste poging in de sneeuw wagen. Op cultureel gebied is het Janko-Kráľ-Museum in Liptovský Mikuláš, dat u doet herinneren aan de beroemde romantische dichter. Het geweldige uitzicht in de regio, de afwisselingsrijke skiafdalingen en een bijzondere flair beloven u in ieder geval veel plezier tijdens uw vakantie.

Actuele aanbiedingen met skipas Jasná (lage tatra)

Skiën en snowboarden bij Jasná (lage tatra)

après-ski in Jasná (lage tatra)

Met de skipas “Chopok North & South” staan de wintersporters de skigebieden Chopok North, Chopok South, Strbske Pleso, Tatranska Lomnica en Stary Smokovec met in totaal ca. 45 km aan pistes ter beschikking. Op de zuidelijke evenals de noordelijke hellingen van de top Chopok kan ook worden geskied. Over het algemeen wordt de noordkant van de kale top met brede, door bomen omringde afdalingen gedomineerd, de zuidelijke kant rondom Srdiečko is daarentegen veel opener.

De Chopok (2.024) is de op een na hoogste top en Jasná is een van de grootste en geliefdste skigebieden van Slowakije. Het nationale park Lage Tatra ligt in het Demänovská- dal en is goed te bereiken vanuit het vakantieoord Liptovsky Mikulas. Het beschikt over een uitstekend terrein voor alpineskiërs en heeft ook een snowpark met jumps en rails alsmede een rond 2,5 km lange verlichte piste. Omdat Jasná veel freeride-zones heeft, worden hier dan ook regelmatig wedstrijden in deze discipline gehouden.

Lees meer »

Ligging, skipistes en liften Jasná (lage tatra)

  • hoogte ligging skiresort: 577
  • blauwe pistes: 20 km
  • rode pistes: 18 km
  • zwartepistes: 7 km
  • stoeltjesliften: 8
  • cabineliften: 4
  • hoogte skigebied: 950 mtr. tot 2.024 mtr.

Langlaufen en winterwandelen bij Jasná (lage tatra)

Wie zich in zijn wintervakantie graag met de langlaufsport bezig wil houden, vindt in de omgeving van het wintersportcentrum Jasná de best geprepareerde loipen. Er zijn twee circuits, een in Lúčky en een in het gebied Tri vody. Het materiaal kan ter plaatse gehuurd worden. Tijdens de tocht door het idyllische, witte winterlandschap geniet u van de rust, ontspanning en een fantastisch panorama.

Après-ski in Jasná (lage tatra)

après-ski in Jasná (lage tatra)

Na een inspanningsvolle skidag kan men ver van de pistes af, in de orginele bars en pubs, met een bier of een inheemse kruidenlikeur ‘Demänovka’ het zich gemakkelijk maken of zich verwennen met de lekkernijen van de Slowaakse restaurants. In de directe omgeving liggen talrijke, ondergrondse grottenlabyrinthen, waarbij de ‘Cave of Freedom’ en de ‘Ice Cave’ de spectaculairste zijn en ook openbaar toegankelijk zijn. Verdere acties zijn o.a. paragliding, rodelen en nachtskiën.

Meer info »


Dit artikel werd mede verzorgd door WinterTrex dé specialist voor wintersport met skipas. 

 © tekst en foto’s eRCeeMedia en WinterTrex

Skihuur tot 55% korting (incl. 5% extra via ons)