Wintersport in skigebied Hohentauern: tips en aanbiedingen!

Wintersport in Hohentauern? Ontdek onze tips en aanbiedingen. Lees meer

Tips chalets, appartementen en hotels in Hohentauern

Ingebed in het wondermooie landschap van Stiermarken en temidden van meer dan twintig 2.000 m hoge bergen ligt het bergdorp Hohentauern. Het dorpje staat vooral bekend om zijn 2.000-jarige geschiedenis als pasovergang, welke eens door de Romeinen werd gebouwd. Ondanks het veelzijdige toeristische aanbod heeft het 1.274 m gelegen Hohentauern tot op heden de flair van een oorspronkelijk bergdorp weten te bewaren. Een vakantie in één van de mooiste natuurgebieden van Oostenrijk vervult alle wensen, Hohentauern heeft voor ieder wat te bieden!

Actuele aanbiedingen met skipas Hohentauern

Skiën en snowboarden bij Hohentauern

après-ski in Hohentauern

Het kleine maar fijne skiparadijs met 12 pistekilometer is via 5 liften bereikbaar en is een echte aanrader voor recreatieve skiërs. Gezinsvriendelijkheid staat hier nog hoog in het vaandel, het tovertapijt en de kindercarrousel bieden ideale gelegenheden om te oefenen. Onder de gepassioneerde skiërs en snowboarders zorgen goed geprepareerde natuursneeuwpistes van alle moeilijkheidsgraden voor puur skiplezier. Na het skiën biedt de “Wichtelhütte” met zonneterras en een prachtig bergpanorama op 1.800 m u de nodige ontspanning.

Lees meer »

Ligging, skipistes en liften Hohentauern

  • hoogte ligging skiresort: 1.274
  • blauwe pistes: 2 km
  • rode pistes: 9 km
  • zwartepistes: 1 km
  • stoeltjesliften: 0
  • cabineliften: 0
  • hoogte skigebied: 1.250 mtr. tot 1.750 mtr.

Langlaufen en winterwandelen bij Hohentauern

Op het hoogteplateau van Hohentauern vindt u een 10 km lang loipennet waar klassieke loipen en skatingloipen parallel lopen. De loipe Hohentauern bestaat uit de 5 km lange Tauernloipe/familieloipe (blauw) evenals de 3 km lange sportloipe (rood) en de 2 km lange centralloipe (rood). Een ca. 5 km lange wandelloipe in het Triebental maakt het aanbod compleet.

Door de verhuur van de “Stierse loipenkwaliteitszegels” evenals het lidmaatschap tot “Langlaufland Steiermark” is men in de regio Hohentauern aan bepaalde kwaliteitscriteria gebonden – adequate voorbereiding, markeren van loipen evenals omvangrijke werken aan de loipen zijn vanzelfsprekend en garanderen u een wonderbaarlijke langlaufbelevenis! Om gebruik te kunnen maken van alle loipen komen gedeeltelijk extra kosten erbij (ca. € 5,- per dag).

Het loipennet van Hohentauern is bekroond door het loipenkeurmerk.

Après-ski in Hohentauern

après-ski in Hohentauern

Hohentauern staat bekend om zijn rust en gezelligheid. Na een warme jagerthee of een zelfgebrouwd drankje uit de Wichtelhütte wachten in het dal gevarieerde activiteiten. Wie na het skiën sportieve afwisseling zoekt, vindt deze bijvoorbeeld tijden het sneeuwschoenwandelen of kan een poging wagen tijdens het ijsstokschieten. Ook de rodelbaan zorgt voor veel plezier, de durfals kunnen zich wagen aan de razendsnelle ski-jöring! Voor degenen die de dag iets rustiger doorbrengen, zijn er de talrijke gasthofen in Hohentauern of bijvoorbeeld het zwembad in Trieben.

Meer info »


Dit artikel werd mede verzorgd door WinterTrex dé specialist voor wintersport met skipas. 

 © tekst en foto’s eRCeeMedia en WinterTrex

Skihuur tot 55% korting (incl. 5% extra via ons)