Wintersport in skigebied Heiterwang: tips en aanbiedingen!

Wintersport in Heiterwang? Ontdek onze tips en aanbiedingen. Lees meer

Tips chalets, appartementen en hotels in Heiterwang

Het typische Tirolse dorp Heiterwang ligt op bijna 1000 m hoogte in een breed dal aan de ingang van de Tiroler Zugspitz arena. Het wordt omgeven door een heerlijk bergdecor en doorweven met veel zonnig gelegen hutten die zich rond de sprookjesachtige Heiterwanger See verzamelen en de plaats biedt de perfecte basis voor een all-in-one-vakantie! Het skigebied bevindt zich in de directe omgeving en biedt afdelingen van elk niveau. Maar er is ook gezorgd voor ontspanning naast de skipistes van Heiterwang met haar ruime wandelwegen, een geprepareerde rodelbaan en een natuurijspiste met een curlingbaan.

Actuele aanbiedingen met skipas Heiterwang

Skiën en snowboarden bij Heiterwang

après-ski in Heiterwang

Heiterwang biedt ondanks haar ingetogenheid en rustige ligging een goede aansluiting met de omliggende skigebieden. Met de “Top Snow Card” heeft u toegang tot 10 skigebieden met in totaal 205 pistekilometers en 89 liften, daaronder ongeveer Garmisch-Partenkirchen aan Duitse zijde, net als Lermoos, Berwang, Ehrwald en Mittenwald in Oostenrijk. De eerste lift bereikt u al in Heiterwang zelf. De 2 km lange Heiterwanger Karlift is met zijn 2 afdalingen een geliefde oefenlift en wordt door verschillende verenigingen ook graag voor skiwedstrijden gebruikt.

Berwang, het hoogste plaatsje in de Tiroler Zugspitz Arena, telt dankzij de skischommel 36 km aan pistes en 12 liften. De zonnige en sneeuwzekere ligging op overgang van de Alpen tussen de Zugspitze en het Lechtal is adembenemend. De erg populaire Sonnealmbahn doet haar naam eer aan en biedt de niet te moeilijke pistes om breed te carven. Snowboarders en freeskiërs kunnen experimenteren in het funpark bij de Thanellarkarlift.

Met de piste aan de Egghof Sun Jet beschikt de skischommel bovendien over de eerste en enige nachtpiste van de Tiroler Zugspitz Arena. En opdat u ook tijdens uw wintersportvakantie met uw vrienden en familie in contact kunt blijven, bieden de dalstations van de Sonnalmbahn, de Egghof Sun Jet en de Biliglift gratis wifi hotspots.

Lees meer »

Ligging, skipistes en liften Heiterwang

  • hoogte ligging skiresort: 994
  • blauwe pistes: 24 km
  • rode pistes: 10 km
  • zwartepistes: 2 km
  • stoeltjesliften: 3
  • cabineliften: 1
  • hoogte skigebied: 1.067 mtr. tot 1.750 mtr.

Langlaufen en winterwandelen bij Heiterwang

Heiterwang beschikt over een langlaufloipennetwerk met een totale lengte van meer dan 110 km die met alle plaatsen van de Tiroler Zugspitz arena verbonden zijn. Het is een geliefd langlaufgebied omdat het verschillende routes in skatingstijl en klassieke stijl inhoudt en bij een goede sneeuwligging kunt u zelfs tot in de lente langlaufen. In 2006 werd Heiterwang daarom zelfs tot dé wedstrijdplaats van de Oostenrijkse langlaufkampioenschappen gekroond.

Berwang biedt langlaufers een aantal uitstekende loipen die garant staan voor plezier met de imposante Zugspitze op de achtergrond. Een net van 20 km aan loipen rondom de plaats Berwang wacht erop door u ontdekt te worden. Een echte uitdaging is de middelzware Moosloipe van 8 km lang die u bovendien een prachtig winterpanorama biedt. Bichlbach en Heiterwang hebben ieder ook een verlichte loipe.

Après-ski in Heiterwang

après-ski in Heiterwang

Après-ski wordt in Heiterwang en omgeving duidelijk rustiger en gezelliger beleefd als in andere regio’s. Hier zorgen zonnig gelegen hutten en après-skibars met zicht op de sprookjesachtige bergmeren ervoor dat men lang blijft drinken en vrolijk samen zit. Een geliefd verzamelpunt is de “Karliftstüberl” die aan de Heiterwanger Karlift ligt. Daar wordt zorg gedragen voor de honger en de dorst en kan men in een gezellige kring toasten op geslaagd skiplezier!

1 x per week kunnen de nachtbrakers zich uitleven op de rodelbaan in Berwang. De piste op de Egghof Sun Jet is nu verlicht voor het nachtelijke skiën. Overdag is de 4 km lange rodelbaan in Lermoos een echte uitdaging. Op de natuurijsbaan in Berwang kunt u gezellig schaatsen of ijsstok spelen. Voor de wandelaars onder u zijn er winterwandelpaden met een lengte van in totaal 60 km voor het ultieme ontdekplezier.

Meer info »


Dit artikel werd mede verzorgd door WinterTrex dé specialist voor wintersport met skipas. 

 © tekst en foto’s eRCeeMedia en WinterTrex

Skihuur tot 55% korting (incl. 5% extra via ons)