Wintersport in skigebied Gosau: tips en aanbiedingen!

Wintersport in Gosau? Ontdek onze tips en aanbiedingen. Lees meer

Tips chalets, appartementen en hotels in Gosau

In Opper-Oostenrijk ‘Gossauer Hintertal’, niet ver van Salzburg, bevindt zich het plaatsje Gosau. Zijn drie plaatsdelen Vordertal, Mittertal en Hintertal spreiden zich over 11 km in een wonderschoon hoogdal aan de voet van de Gosauerkamm. Zoals in de andere plaatsen van deze regio, kan ook in Gosau nog echte Oostenrijkse gewoonten ervaren worden. In het bijzonder families zullen het gebiet rondom het skigebied van Dachstein West waarderen, want de lichte tot middelzware pisten zijn niet het enige was Gosau te bieden heeft. Het recreatie-aanbod naast de besneeuwde sportwereld zorgen ervoor dat de niet-skiërs een wonderbaarlijke, onvergetelijke tijd hier hebben.

Actuele aanbiedingen met skipas Gosau

Skiën en snowboarden bij Gosau

après-ski in Gosau

Met de skipas “Dachstein West” heeft u toegang tot 142 gevarieerde pistekilometer en 50 bergliften alsook 8 transportbanden. Beginners, gevorderden en experts vinden hier een passende afdaling. Typisch voor de regio zijn vaak brede, makkelijke tot middelzware pistes te midden van dichte, winterse wouden. Vanuit Gosau brengen u de liften Panorama-Jet Zwieselalm of Hornspitzbahn gemakkelijk naar het skigebied toe. Met de gratis skibussen kunt u ook de overige plaatsen van de regio Dachstein West prima bereiken.

Mooi zijn ook de “Gaudipistes” met slalomparcours, snowcross, golvenbaan en buckelpistes. Nog meer pret tot in de avond biedt de verlichte piste bij de Ötscherlift. De kleine wintersportertjes kunnen zich in het “Brumsiland” bij de Hornspitzbahn uitleven. Bijvoorbeeld bij een kleine snowboardcross of een bij de slalom met sprookjesfiguren.

Een zeer geliefde bestemming bij snowboarders is het Playground Snowpark in Gosau met jumps, slides en tables – hier komen freestylers volledig aan hun trekken!

U wilt al u indrukken van de skidag met uw vrienden of uw familie delen? Geen probleem! In totaal zijn er 10 wifi hotspots, die verspreid liggen over de skiregio Dachstein West. U vindt deze bij het funpark, de hutten en de bergliften. Op die manier kunt u makkelijk en snel de beste foto’s van uw skivakantie aan uw vrienden laten zien.

Lees meer »

Ligging, skipistes en liften Gosau

  • hoogte ligging skiresort: 767
  • blauwe pistes: 32 km
  • rode pistes: 94 km
  • zwartepistes: 16 km
  • stoeltjesliften: 14
  • cabineliften: 10
  • hoogte skigebied: 443 mtr. tot 1.620 mtr.

Langlaufen en winterwandelen bij Gosau

Voor alle langlauffans is er in de regio Dachstein West een uitgebreid loipennet. Ca. 193 km loipen laten geen wensen onvervuld. Alleen Gosau beschikt hier al over 52 km aan sporen. De onderverdelen zich in 5 km zware en aansprekende loipen, 27 km middelzware en 20 km lichte loipen.

De ‘dorploipe’ in Gosau is met haar 15 km een van de langste van de regio en biedt goede beginners alsmede verder gevorderden op hun actieve wintersportvakantie veel afwisseling. Verdere langlaufloipen bevinden zich in de buuroorden zoals Abtenau en St. Martin, die allebei met de gratis skibus te bereiken zijn. De verlichte loipen van deze beide plaatsen kunnen evenwel gebruikt worden.

Après-ski in Gosau

après-ski in Gosau

Gosau is een van vroeger uit traditioneel, Opper-Oostenrijks bergdorp. Er is echter niet bijzonder veel après-ski hier te vinden. Daarom worden gezelligheid en gastvrijheid hier met hoofdletters geschreven en voelen in het bijzonder families zich hier op hun plaats. Het aanbod is veelzijdig, want er zijn hier o.a. paardensleetochten en rodelbanen of u kunt ijsstokschieten of een drankje nemen met plaatselijken. Gosau beschikt verder over meer dan 40 km heerlijk besneeuwde winterwandelwegen, die erop wachten, verkennen te worden. Na een inspanningsvolle dag op de piste loont het zich om een bezoek aan de bar bij de dalafdaling van Hornspitz te brengen.

Meer info »


Dit artikel werd mede verzorgd door WinterTrex dé specialist voor wintersport met skipas. 

 © tekst en foto’s eRCeeMedia en WinterTrex

Skihuur tot 55% korting (incl. 5% extra via ons)