Wintersport in skigebied Galtür: tips en aanbiedingen!

Wintersport in Galtür? Ontdek onze tips en aanbiedingen. Lees meer

Tips chalets, appartementen en hotels in Galtür

Te midden van het bergketen op een hoogte 1.600 m ligt de plaats Galtür. Galtür is perfect voor gezinnen en is de dankzij de ligging in het Paznauntal erg rustig. De Silvrette-Hochalpenstraße die het Paznauntal in de zomer met het Montafongebergte verbindt, is in de winter gesloten. Desondanks de grootte van het sneeuwrijke plaatsje, biedt het de wintersporters alles wat hun hartje begeert. Vooral gezinnen weten Galtür te waarderen door de talrijke aanbiedingen voor kinderen, maar ook door de vele sportmogelijkheden. ’s Avonds lokt de horeca in het Paznauntal voor de heerlijke regionale specialiteiten – van excentrieke alpenhutten tot het superior-hotel. Vooral voor de echte fijnproevers is de Paznauner Almkäse het proberen waard.

Actuele aanbiedingen met skipas Galtür

Skiën en snowboarden bij Galtür

après-ski in Galtür

Het skigebied van Galtür werd omgebouwd tot het “Silvapark”, zodat het naast de goede sneeuwzekerheid nu ook zeer overzichtelijk is. Het “Silvapark” is verdeeld in zes zones waar beginnende en gevorderde skiërs, snowboarders en zelfs langlaufers de perfecte vereisten hebben. Met de skipas “Silvapark” heeft u toegang tot 40 pistekilometers op een hoogte van 1.600 m tot 2.300 m, omsloten door acht liften. Het oogappeltje van het skigebied is de Birkhahnban, maar de nieuwste aanwinst is de 8-persoonsgondelbaan de Alpkogel.

In de sectors 01 en 02, in de “Zwergerlwerlt” en het “avonturenland” komen vooral de kleintjes aan hun trekken, terwijl in sector 03 de waaghalsen in het “Actionpark” hun tricks kunnen showen. Een echte uitdaging is de zwarte Ballun-piste van 2 km. Voor een goede afwisseling zorgen de verlichte piste en de talrijke freeride- en tourskigebieden in sector 04, ofwel het “heldengedeelte”. De familieafdaling is met 3,2 km de langste piste in sector 05, het “pisteparadijs” genoemd. Sector 06, “Nordic & high”, is voor de langlaufers en wandelaars alleen.

Degenen die tijdens hun skivakantie naar nog meer keuze naar pistes zoeken, raden wij een opwaardering van de skipas aan. Met de Silvretta-skipas kunt u gebruikmaken van een totaal aan 331 pistekilometer in het hele Paznauntal – in de vijf skigebieden van Ischgl, Samneun, Galtür, Kappl en See.

Lees meer »

Ligging, skipistes en liften Galtür

  • hoogte ligging skiresort: 1.600
  • blauwe pistes: 6 km
  • rode pistes: 24 km
  • zwartepistes: 10 km
  • stoeltjesliften: 3
  • cabineliften: 1
  • hoogte skigebied: 1.600 mtr. tot 2.300 mtr.

Langlaufen en winterwandelen bij Galtür

Het Paznauntal staat weliswaar vooral bekend voor het uitstekende pisteaanbod, maar toch is de regio rondom Ischgl en Galtür ook een verrassende tip voor langlaufers. In totaal staan in Galtür de liefhebbers van de noordse sport 74 km aan geprepareerde loipen ter beschikking!

De oostelijke loipe, die helemaal rondom Galtür loopt, is 6,7 km lang. De westelijke loipe van Galtür tot aan het dalstation van de bergbanen in Wirl is 6,6 km lang. Ook de bijna 6 km lange afstand naar Ischgl is perfect voor recreatielanglaufers: de loipe loopt langs de rivier de Trisanna en u overbrugt slechts 110 hoogtemeters.

Echte loipen voor natuurliefhebbers zijn vooral de rondtouren door het Jamtal en langs de Silvretta-Stausee, naar de Silvrettapas – maar let op, want hier dient u een goede conditie voor te hebben: in de ene richting gaat het steeds bergop, maar ook weer bergaf! Een highlight is de hoogteloipe van en naar de Silvretta-Stausee op 2.040 m hoogte.

Langlaufers die ook na de schemering nog niet genoeg van hun favoriete sport hebben, hebben geluk: op de ca. 3 km lange verlichte piste tussen Galtür en Wirl kunnen gasten tot 22.00 uur onder een heldere sterrenhemel en met perfecte sneeuwcondities hun sporen trekken. Of u liever de klassieke stijl of de skating variant beoefent – langlaufen doet u hier optimaal!

Het loipennet van Galtür is bekroond met het kwaliteitskermerk voor loipen.

Après-ski in Galtür

après-ski in Galtür

Elke dinsdag staat u iets heel speciaals te wachten: het “Fassdaubenrennen” (een race waar de deelnemers letterlijk latten onder de voeten gebonden hebben). Met een beetje moed en wat planken van een oud wijnvat onder de voeten, nemen de deelnemers het op een heel bijzondere manier tegen elkaar op. Plezier en entertainment zijn gegarandeerd! Op woensdag wordt de nacht een dag: in de schaduw van het Silvrettegebergte worden 2,2 pistekilometer tot 22.30 verlicht.

Het is vrijwel bekend dat wintersport ook voor een knorrende maag zorgt en dus worden de regionale producten en gerechten uit de talrijke hutten en bergrestaurants in het hele skigebied voor u geserveerd. Niet alleen om gezellig te eten, maar ook voor het après-ski-plezier kunt u in de vele hutten voor een gezellige stemming terecht. De “Night Ski Show” van de skischool in Galtür is inmiddels een echt highlight geworden en na een lange dag op de piste kunt u voortreffelijk après-skiën in de “Weiberhimmel”, de “Addis Abeba(r)”, de “Huber-Stadl” of de “Panoramatenne”. En ook wie er laat in de avond nog geen einde aan wil breien, kan gewoon verder feesten in Galtür in “Tommy’s Garage”, de “Bierkessel” of de “Pyramide”.

Ook voor de sportievelingen is er genoeg te doen: schaatsen en ijsstokschieten, sneeuwschoenwandelingen door het witte landschap, een gezellige rit met de paardenslee of zwemmen in het binnenbad – in Galtür gaat elke wens in vervulling!

Meer info »


Dit artikel werd mede verzorgd door WinterTrex dé specialist voor wintersport met skipas. 

 © tekst en foto’s eRCeeMedia en WinterTrex

Skihuur tot 55% korting (incl. 5% extra via ons)