Wintersport in skigebied Fulpmes: tips en aanbiedingen!

Wintersport in Fulpmes? Ontdek onze tips en aanbiedingen. Lees meer

Tips chalets, appartementen en hotels in Fulpmes

Ontelbare dalen, licht glooiende heuvels met vers gevallen poedersneeuw bedekt en bergen, die tot de hemel lijken te groeien. Middenin deze landelijke droom ligt het familieplaatsje Fulpmes. Omgeven door de Stubaier Alpen met gletsjers, die u uitnodigen om het hele jaar te komen skiën, is de plaats het perfecte uitgangspunt voor alle enthousiaste wintersportfans. Een afwisselend kinderprogramma in de zomer en winter en overzichtelijke skigebieden laten Fulpmes er bijzonder familievriendelijk uit zien. Rodelbanen met een lengte tot wel 8 km zijn de droom van alle kinderen. Talrijke winterwandelwegen nodigen u uit voor een wandeling door de betoverende poedersneeuw.

Actuele aanbiedingen met skipas Fulpmes

Skiën en snowboarden bij Fulpmes

après-ski in Fulpmes

Het skiplaatsje heeft directe toegang tot het skigebied Schlick 2000, dat bestaat uit 19, vooral makkelijke pistekilometer en 9 liften, die u tot een hoogte van 2.240 m kunnen brengen. Het skigebied ligt in een sneeuwzeker dal en is zeer familievriendelijk. Op vooral lichte pistes en in het kinderland met tovertapijten kunnen de kleinsten ook plezier hebben.

Op de zwarte Sennjochafdaling kunnen ook ervaren skiërs de uitdaging niet weerstaan. Of u raast over de Speed-route onder de Sennjochstüberl. Verder kunt u op de Sennjochpiste nog gebruik maken van het Free Nature Park met rails en jumps van verschillende moeilijkheidsgraden. Uiteindelijk komen de pistes bij de Bruggeralm weer bij elkaar, zodat niemand verdwalen kan.

Lees meer »

Ligging, skipistes en liften Fulpmes

  • hoogte ligging skiresort: 930
  • blauwe pistes: 12 km
  • rode pistes: 6 km
  • zwartepistes: 1 km
  • stoeltjesliften: 2
  • cabineliften: 2
  • hoogte skigebied: 1.000 mtr. tot 2.240 mtr.

Langlaufen en winterwandelen bij Fulpmes

Een totaal van 130 loipekilometer zorgen ervoor, dat ook langlaufers in het Stubaital kunnen genieten van een geslaagde vakantie! De 60 km lange dalloipe loopt dwars door het Stubaital en biedt u heerlijke en afwisselende sporen. Mocht er hier niet genoeg sneeuw liggen, dan kunt u probleemloos naar de Stubaier gletsjer uitwijken. De “Rundkurs am Gamsgarten” (2.650 m) is meer dan 2 km lang, de kosten voor deze loipe is al bij de normale skipas inbegrepen. Het langlaufseizoen duurt hier van november tot mei! Andere hoogteloipen zijn de skiwandelloipe Schlick 2000 in Fulpmes (3 km), de beginnersloipe in Mieders (5 km) en de Kaserloipe in Mieders (10 km). De laatste is alleen aan te raden voor ervaren langlaufers.

Après-ski in Fulpmes

après-ski in Fulpmes

Na al het plezier op de piste is het in Fulpmes nog lang niet gedaan. Wie na een lange dag skiën nog even een borrel wil drinken, heeft hier in Fulpmes in ieder geval genoeg mogelijkheden. Het “Schlussliacht” en “Leo’s Stadl Bar” zijn bijvoorbeeld een populair ontmoetingspunt. De nachtbrakers begeven zich daarna nog naar de “Kuhstall” of de “Kratzbaum”. Voor een gezellig avond is er genoeg keuze uit restaurants en bier- en wijnstuben.

Wie zijn tijd liever wat sportiever doorbrengt, kan gaan rodelen op de 10 rodelbanen in de omgeving. Bijvoorbeeld de rodelbaan die van het middenstation Froneben 2,6 km naar het dal loopt. Nog langer is echter de de Naturrodelbahn: de langste rodelbaan ter wereld is 8 km lang en loopt van de Elfer door het idyllische Pinnistal. Voor natuurliefhebbers zijn er mooie winterwandelpaden (in totaal ca. 80 km) en voor ijsklimmers heeft het Stubaital nog een verrassing, want voor hen is er een klimhal waar zij zich helemaal uit kunnen leven. Ontspannen doet men tenslotte in de baden en sauna’s van het vrijetijdscentrum in Neustift. Bovendien is er bij de Stubaier Gletsjer een nieuwe attractie. Bij het bergstation Eisgrat, ongeveer 30 m onder de piste, ligt een ijsgroot waar u vanalles over gletsjers te weten kunt komen.

Meer info »


Dit artikel werd mede verzorgd door WinterTrex dé specialist voor wintersport met skipas. 

 © tekst en foto’s eRCeeMedia en WinterTrex

Skihuur tot 55% korting (incl. 5% extra via ons)