Wintersport in skigebied Campitello: tips en aanbiedingen!

Wintersport in Campitello? Ontdek onze tips en aanbiedingen. Lees meer

Tips chalets, appartementen en hotels in Campitello

Een van de belangrijkste wintersportcentra van Val di Fassa strekt zich over een hoogte van 1.448 m uit. Het overzichtelijke plaatsje Campitello wordt omringd door de majestueuze Langkofel (3.184 m) en de Col Rodella (2.485 m) en biedt directe aansluiting tot het skicarrousel van de Sella Ronda. Grenzeloos skiplezier is hiermee gegarandeerd. Met de kabelbaan van Col Rodella komt u gemakkelijk op 2.485 m hoogte, vanwaar u uw pistedag kan starten. Dankzij de vele zonnedagen in de idyllische plaats kan men na het plezier op de pistes in de zon zitten en van het prachtige landschap genieten. Gezellige cafe’s lokken ’s middags met een koffie of campari in het zonnetje, en de pizzeria’s, die meestal door families worden uitgebaat, bieden heerlijke zelfgemaakte pizza’s en pasta’s. De maskeroptocht, die ieder jaar op vastenzondag door het authentieke Campitello trekt, is elke vakantieganger zeker aan te raden.

Actuele aanbiedingen met skipas Campitello

Skiën en snowboarden bij Campitello

après-ski in Campitello

De skipas “Val di Fassa-Carezza” omvat in totaal rond 135 pistekilometer en 66 liften tussen 1.200 en 2.625 m hoogte in de gebieden van Alba, Canazei, Campitello, Karersee, Pozza en Vigo. Hier vindt u voornamelijk middelzware afdalingen en talrijke freeride en diepsneeuwgebieden. Kenners kunnen van de zwarte pistes zoals de beroemde “Tomba” bij Ciampedie genieten en vloedlichtfans komen bij Pozza aan hun trekken.

Het plaatselijke skigebied van Campitello is bij de Col Rodella (2.485 m) gelegen. Hier vindt u afdalingen van een voornamelijk middelzwaar niveau. De zonnige, brede pistes zijn uitstekend geschikt voor genieters, maar ook de snowboarders komen hier niet te kort. Tevens heeft u vanuit Campitello toegang tot de beroemde Sella Ronda: de 40 km lange route rondom het Sella massief is een must voor iedere skifan! Talrijke hutten en “Rifugi” zijn langs de pistes gelegen en nodigen u uit om van de zon en heerlijk eten te genieten.

Met de skipas Dolomiti Superski (extra toeslag) kunt u niet enkel van de Sella Ronda gebruikmaken, maar u heeft zelfs toegang tot 1.200 pistekilometer en 450 liften in 12 andere skigebieden!

Lees meer »

Ligging, skipistes en liften Campitello

  • hoogte ligging skiresort: 1.448
  • blauwe pistes: 34 km
  • rode pistes: 89 km
  • zwartepistes: 12 km
  • stoeltjesliften: 29
  • cabineliften: 15
  • hoogte skigebied: 1.200 mtr. tot 2.625 mtr.

Langlaufen en winterwandelen bij Campitello

Langlauffans komen in Val di Fassa volledig aan hun trekken: op de 53 loipenkilometer zijn er zowel lichte als zware routes. De beroemde “Marcialonga”, die jaarlijks plaatsvindt, is zowel volkslanglauf alsook marathonwedstrijd, biedt 70 km aan pistes en leidt van Val di Fassa tot het Val di Fiemme. De brede pistes van de Marcialongaloipe kunnen met sneeuwkanonnen worden besneeuwd.

De 4,5 km lange Ciancoalloipe in Pozza di Fassa wordt zelfs tot 23 uur verlicht en biedt daarom tot in de late avonduren een onvergetelijke sfeer. Voor gevorderde wintersporters is de hoogteloipe bij Ciampac geschikt, die gemakkelijk met de kabelbaan te bereiken is. Langlopers met een goede conditie kunnen hun uithoudingsvermogen op het 18 km lange circuit tussen Pozza en Canazei testen.

Après-ski in Campitello

après-ski in Campitello

Campitello is na Canazei het meeste levendige plaatsje van Val di Fassa en biedt ook naast het skiplezier nog genoeg animatie! Talrijke hutten nodigen tot genieten uit en later is het tijd om naar de bars, pubs en discotheken te gaan. Als u niet genoeg kunt krijgen van de après-ski dan kunt u naar het 2 km verderop gelegen Canazei gaan, waar in de bars en disco’s tot in de vroege uurtjes wordt gefeest. Toplocaties zijn hier bijvoorbeeld het “Paradis”, het “Cliff”, het “Lieber Augustin” en het “La Montanara”. Voor de genieters zijn er leuke restaurants waar men van heerlijke regionale gerechten kan genieten.

Ook zijn er voldoende vrijetijdsmogelijkheden: sportliefhebbers kunnen in het sportcentrum klimmen, zaalvoetballen of op de natuurijsbaan schaatsen. Rodelfans vinden in de omgeving talrijke rodelbanen – in Canazei is er zelfs een rodelbaan met vloedlicht, waardoor u tot in de avonduren kunt rodelen. Een aanrader voor elke vakantieganger is de maskeroptocht op vastenzondag. Laat u meeslepen door uw gevoel!

Meer info »


Dit artikel werd mede verzorgd door WinterTrex dé specialist voor wintersport met skipas. 

 © tekst en foto’s eRCeeMedia en WinterTrex

Skihuur tot 55% korting (incl. 5% extra via ons)