Wintersport in skigebied Brienz: tips en aanbiedingen!

Wintersport in Brienz? Ontdek onze tips en aanbiedingen. Lees meer

Tips chalets, appartementen en hotels in Brienz

Het gezellige Brienz ligt in het Berner Oberland bij het Meer van Brienz en aan de voet van de bergen waar u in de winter kunt skiën en wandelen. Brienz staat bekend voor de beeldhouwerij van hout. Er is zelfs een beeldhouweij school en een school voor vioolbouw met een lange traditie. De plaats is erg gezellig, u vindt hier een leuk centrum, kleine straatjes en talrijke cafés en restaurants. Niet alleen het centrum is historisch, ook de oudste tandradbaan van heel Zwitserland kunt u hier bekijken. Deze brent u naar het Brienzer Rothorn (2.244 m), waar u uitstekend kunt wandelen.

Actuele aanbiedingen met skipas Brienz

Skiën en snowboarden bij Brienz

après-ski in Brienz

Met de skipas „Meiringen-Hasliberg“ heeft u toegang tot een heerlijk skigebied, dat op een hoogte van 1.055 tot 2.433 m ligt. De in totaal 60 km pistes en de talrijke hutten en bergrestaurants zijn met 15 liften aaneengesloten.

Bijzonder steil zijn de pistes in het gedeelte boven in het skigebied, waar ook de moeilijkste afdaling “Nordpol” met een lengte van 1,5 km ligt. Het is een toenmalige wereldcup afdaling vanuit de Planplatten met een hoogteverschil van 530 m! De langste afdaling heeft ook de langste naam: de “Glogghüs-Hohsträss-Käserstatt-Balisalp-Hohfluh” is maar liefst 10 km lang!

De Mägisalp met haar leuke diepsneeuwgebieden en het Snowpark wacht om ontdekt te worden! Freeriders vinden de beste uitdaging bij Gummenalp, Hochsträss of Hohbühl/Balisalp.

Voor alle kleine wintersportfans is er het kinderskiparadijs Skihäsliland met haar leuke speelterrein met o.a. een iglodorp. Wie zelfs na zonsondergang de pistes niet wilt verlaten kan iedere donderdag en zaterdag naar de verlichte piste Käserstatt-Lischen gaan.

Lees meer »

Ligging, skipistes en liften Brienz

  • hoogte ligging skiresort: 566
  • blauwe pistes: 20 km
  • rode pistes: 34 km
  • zwartepistes: 6 km
  • stoeltjesliften: 4
  • cabineliften: 5
  • hoogte skigebied: 1.055 mtr. tot 2.433 mtr.

Langlaufen en winterwandelen bij Brienz

Rond Brienz zijn er veel geprepareerde loipes. Bijvoorbeeld de langlaufloipes van Hofstetten en de Axalp bieden voor de klassieke stijl en skating veel afwisseling. Voor een langere tour kunt u naar de loipes van Gadmen met 15 km voor de klassieke en skating stijl. De loipe bereikt u na rond 25 km.

Après-ski in Brienz

après-ski in Brienz

Brienz is rustig en gezellig, de omgeving verkent men op een winterwandeling, pauzes worden in de cafés gehouden.

Indien u liever wilt uitgaan kunt u terecht in het skigebied Meiringen-Hasliberg met de hutjes Käserstatt, Bidmi en Mägisalp. Hier vindt u goede après-ski mogelijkheden. Doorgaan kunt u in Meiringen in de “Mountain-Music-Bar”, “Lyons Pub” of de Hasli Lodge”.

Voor wie niet genoeg van het skiën kan krijgen is elke donderdag en zaterdag tot 22:30 uur welkom op de verlichte piste bij de Käserstatt-Lischen. Ook is er een Sherlock Holmes museum in Meiringen. Winterwandelwegen, rodelbanen en schaatsbanen completeren het aanbod in de regio.

Meer info »


Dit artikel werd mede verzorgd door WinterTrex dé specialist voor wintersport met skipas. 

 © tekst en foto’s eRCeeMedia en WinterTrex

Skihuur tot 55% korting (incl. 5% extra via ons)