Wintersport in skigebied Bodensdorf: tips en aanbiedingen!

Wintersport in Bodensdorf? Ontdek onze tips en aanbiedingen. Lees meer

Tips chalets, appartementen en hotels in Bodensdorf

Het is een super combinatie: het panorama van de zuidelijke Nockbergen, met een van de grootste meeren van Oostenrijk, het Ossiacher meer. Zo idyllisch gelegen dat het de perfecte bestemming voor een wintersportvakantie is. Het skigebied “Gerlitzen” bereikt u na enkele kilometers. Ook het meer is in de directe omgeving, waar u leuke wandelingen kunt doen. Het hoofddorp van de gemeente Steindorf biedt bovendien een breed aanbod aan vrijetijdsactiviteiten.

Actuele aanbiedingen met skipas Bodensdorf

Skiën en snowboarden bij Bodensdorf

après-ski in Bodensdorf

Hoog boven het Ossiacher meer vindt u rond 42 km pistes en 11 km skiroutes voor elk niveau. Beginners evenals gevorderden kunnen genieten van zonovergoten, brede pistes in het sneeuwzekere Gerlitzen. Door sneeuwkannonen is er van november tot april voldoende sneeuw, waardoor de kwaliteit van de pistes heel hoog is.

Het skigbied in Karinthië is dank zijn goed geprepareerde en brede pistes populair bij families met kinderen, waardoor het het keurmerk “welcome beginners” heeft gekregen. De kleine skiërs vinden rond het middelstation de beste voorwaarden en in het Kinder- en Schneebärenland worden de kids bovendien goed verzorgd. Beginners kunnen op de makkelijke rustig oefenen. Voor gevorderden is de 6 km lange dalafdaling naar Klösterle met een hoogteverschil van 911 m ideaal. Op de 1 km lange Wörthersee-afdaling op 2.000 m hebt u een prachtig uitzicht op het Ossiacher meer en de bergwereld. Een tip voor de pro’s is de moeilijke Gegendtaler afdaling op 1,7 km lengte. Voor freeriders en snowboarders zijn er enkele natuurlijke banen of diepe sneeuw afdalingen. Voor kinderen is er een kleine snowpark bij het middelstation Kanzelbahn.

Nog een highlight is de “Stella Ronda”, een 360° skironde, die op 35 pistekilometers door het skigebied gaat.

Lees meer »

Ligging, skipistes en liften Bodensdorf

  • hoogte ligging skiresort: 510
  • blauwe pistes: 12 km
  • rode pistes: 27 km
  • zwartepistes: 3 km
  • stoeltjesliften: 7
  • cabineliften: 1
  • hoogte skigebied: 1.000 mtr. tot 1.911 mtr.

Langlaufen en winterwandelen bij Bodensdorf

Niet alleen skiërs en snowboarders houden van het skigebied “Gerlitzen”. Ook voor langlaufers zijn er 2 routes met in totaal 12 km. Bijzonder leuk is de 6 km lange panorama loipe. Meer loipes vindt u rond de regio Villach. 16 km zijn er alleen in het natuurpark Dobratsch. Hier kunt u sport en natuur perfect combineren.

Het loipenetwerk is bekroond met het keurmerk voor loipes.

Après-ski in Bodensdorf

après-ski in Bodensdorf

Après-ski begint al in het skigebied. Enkele gezellige hutjes bieden de mogelijkheid een drankje na het skiën te nemen. Bijvoorbeeld de Cielo Mountain Lounge, de bar bij de Prinzhütte, de sneeuwbar ZAN8-TA bij de Neugarten-Almseehütte en de grote Klösterle Hütt’n zijn populaire trefpunten. In Bodensdorf zelf kan men later nog naar het Café Biero voor lekkere cocktails. Voor de feestbeesten is er daarnaast nog het Tanzstadl Tenne. Wilt u liever rustig aan doen is er ook een bioscoop in Bodensdorf.

Een actieve middag door te brengen is geen probleem. Tijdens een wandeling of sneeuwschoenwandeling kunt u de natuur verkennen. Er is ook de mogelijkheid om te kegelen of schaatsen. Plaatsen in de omgeving bieden ook veel mogelijkheden voor uitstapjes. Bijvoorbeeld is er in Warmbad-Villach een zwembad, de Kärnten Therme, waar u niet alleen kunt zwemmen, maar ook gebruik kunt maken van het wellness- en fitness-aanbod. In het natuurpark Dobratsch vindt u een wandelgebied en in Ossiach kunt u het stift verkennen.

Meer info »


Dit artikel werd mede verzorgd door WinterTrex dé specialist voor wintersport met skipas. 

 © tekst en foto’s eRCeeMedia en WinterTrex

Skihuur tot 55% korting (incl. 5% extra via ons)