Wintersport in skigebied Axams: tips en aanbiedingen!

Wintersport in Axams? Ontdek onze tips en aanbiedingen. Lees meer

Tips chalets, appartementen en hotels in Axams

Het idyllische Tiroolse boerendorp Axams ligt op ca. 874 m hoogte, op ca. 13 km afstand van de bekende Tiroolse hoofdstad Innsbruck. De overwegend zonnige ligging te midden van het indrukwekkende berglandschap maakt van Axams een geliefde vakantiebestemming. Ondanks het feit dat het bekend staat als dé locatie van de Olympische Winterspelen 1964 en 1976, heeft Axams zijn rust en zijn oorspronkelijke charme weten te behouden. De accommodatie bevindt zich in Axamer Lizum (1.564 m) aan de voet van de pistes, op ca. 5 km van Axams. Hier vindt u verschillende hotels, restaurants en après-ski bars waar men de dag gezellig kan afsluiten. Ook als u meer actie zoekt, bent u hier op de juiste plaats: u kunt zowel ijsstokschieten als een ritje op de rodelbaan maken. Bovendien vindt u in Axams een recreatiecentrum, waar een veelvoud aan activiteiten wordt aangeboden. De Tiroolse hoofdstad Innsbruck nodigt met haar talrijke bezienswaardigheden en winkeltjes tot slenteren uit. Rond 5 km ten zuiden van de plaats ligt Axamer Lizum met de toegang tot het skigebied Axamer Lizum.

Actuele aanbiedingen met skipas Axams

Skiën en snowboarden bij Axams

après-ski in Axams

De skipas “Axamer Lizum” heropend skiplezier op in totaal 30 km piste en 10 km skiroutes tussen 1.580 en 2.340 m hoogte! De Axamer Lizum hoort tot de Olympische regio Innsbruck en werd bekend als thuis van de Olympische winterspelen van 1964 en 1976. Door de goede ligging geldt de Axamer Lizum van december tot april als sneeuwzeker.

De gemiddeld zware Olympia-afdalingen an de Hoadl zijn bijzonder mooi en kunnen ook door minder geoefende skiërs benut worden. Aan de Birgitzlköpfl start de moeilijkste afdaling van het gebied die over gedeeltelijk heuvelige hangen 2,5 km naar beneden naar het dalstation leidt. Bij het dalstation van de Olympiabaan is er verder een snowpark met tables, slides en jumps.

De Olympia Skiworld Innsbruck omvat in totaal 9 skigebieden op 856 – 3.210 m hoogte, daarbij horen naast de Axamer Lizum ook de Stubaier gletsjer. Alle gebieden liggen nabij Innsbruck en zijn door gratis skibussen met de stad en de omliggende dorpjes verbonen.

In totaal biedt de Skiworld 285 gevarieerde pistekilometers op grotendeels makkelijke tot mdeiumzware niveau. Maar ook gevorderden vinden spannende afdalingen. Deze zijn bijvoorbeeld rond de Seegrube in het gebied Nordpark gelegen. Hier bevindt zich ook de 1 km lange skiroute “Karrinne”, die als moeilijkste afdaling van het gebied geldt. Erg populair is ook de 4,7 km lange, mediumzware olympische afdaling bij de Patscherkofel. Van het landschap geniet men het beste op de verschillende, tot 10 km lange dalafdalingen.

Lees meer »

Ligging, skipistes en liften Axams

  • hoogte ligging skiresort: 874
  • blauwe pistes: 7 km
  • rode pistes: 21 km
  • zwartepistes: 2 km
  • stoeltjesliften: 6
  • cabineliften: 1
  • hoogte skigebied: 1.580 mtr. tot 2.340 mtr.

Langlaufen en winterwandelen bij Axams

De regio biedt langlaufers prachtige panoramaloipen op het hoogteplateau rondom Axams. De loipen beginnen en eindigen bij het sportcentrum Axams. In totaal staan 7,5 loipekilometer ter beschikking.

Langlaufers vinden tevens in de directe omgeving talrijke andere langlaufmogelijkheden. Rond om Innsbruck vindt u in totaal ongeveer 120 km aan loipen. Bijzonder leuk is ook de 15 km lange loipe in Lüsens, die op een hoogte van 1.600 m ligt en de loipe bij de Stubaier Gletsjer (4,5 km lang).

Après-ski in Axams

après-ski in Axams

De skidag kan men in Axamer Lizum goed tijdens het après-skiën afsluiten. Direct bij het dalstation bevinden zich diverse restaurants, après-ski bars en een disco. Hier kan men van de zon genieten of uitbundig feesten. Meer actie bieden de beide rodelbanen bij Axams (ca. 3,9 km), die zelfs tot middernacht verlicht zijn. Ook winterwandelaars en sneeuwschoenwandelaars kunnen hier hun passie uitleven. Ter ontspanning is er een bezoekje aan het recreatiecentrum van Axams. Hier vindt u een zwembad met verwarmde buitenbaden en een groot saunagedeelte evenals ijsbanen om op te schaatsen en ijsstokschieten.

Meer info »


Dit artikel werd mede verzorgd door WinterTrex dé specialist voor wintersport met skipas. 

 © tekst en foto’s eRCeeMedia en WinterTrex

Skihuur tot 55% korting (incl. 5% extra via ons)