Wintersport in skigebied Abtenau: tips en aanbiedingen!

Wintersport in Abtenau? Ontdek onze tips en aanbiedingen. Lees meer

Tips chalets, appartementen en hotels in Abtenau

Abtenau is de rustige, meest belangrijke plaats in het Lammertal in Salzburger Land. Het ligt op een hoogte van 712 m, ca. 60 km van Salzburg verwijderd. Abtenau heeft zich zowel in de zomer als ook in de winter tot een “dorp waar men zich goed voelt” ontplooid, wat vooral families weten te waarderen. Voor het overige is het ook de heimat van de tweevoudige wereldkampioene en all round wereldbekerwinnares in het alpineskiën Alexandra Meissnitzer en van de wereldkampioen David Zwilling. De nieuw belichte winterrodelbaan zorgt voor rodelplezier over een afstand van 3,2 km, ook een bezoek aan de schaatsbaan bij het sportcentrum van Abtenau zorgt voor heel wat plezier.

Actuele aanbiedingen met skipas Abtenau

Skiën en snowboarden bij Abtenau

après-ski in Abtenau

Met de skipas van de regio “Dachstein West” hebt u toegang tot in totaal 142 kilometer aan pistes met 57 bergliften en 9 tovertapijten. Het kleine maar fijne skigebied Karkogel met de uitdagende David-Zwilling- en Alexandra-Meissnitzer-piste ligt meteen voor de deur en ook het skigebied Postalm is niet ver verwijderd.

Vanuit Russbach, dat ca. 9 km van Abtenau vandaan ligt, kunt u de samenhangende skiregio Dachstein-West makkelijk instappen. Met de skipas van de regio hebt u toegang tot verschillende skigebieden, die door skibussen met elkaar verbonden zijn. Vooral beginners komen hier aan hun trekken, maar ook gevorderden vinden hier de perfecte piste. Een hoogtepunt zijn ook de zogenaamde “gaudipisten” met slalom, tijdmeting, snowcross, golven en buckelpistes. Wie nog meer wil kan bij de Ötscherlift ook nog eens gaan nachtskiën.

Beginners kunnen op de wijde en perfect geprepareerde pistes prima hun eerste stappen in de sneeuw ondernemen. Verder is de regio vanwege het grote aanbod skipeutertuinen en skicamps ideaal voor families.

In het snowpark kunnen zich skiërs en snowboarders uitleven. Het funpark bij de Hornspitzbahn biedt jumps, rails en tables. Freeriders kunnen bij de Freesports Arena Krippenstein terecht.

U wilt uw indrukken met uw vrienden en familie delen? Dat kan! In totaal vindt u in het skigebied Dachstein-West 10 wifi hotspots bij funparken, hutten en liftstationen.

Lees meer »

Ligging, skipistes en liften Abtenau

  • hoogte ligging skiresort: 712
  • blauwe pistes: 32 km
  • rode pistes: 94 km
  • zwartepistes: 16 km
  • stoeltjesliften: 14
  • cabineliften: 10
  • hoogte skigebied: 443 mtr. tot 1.620 mtr.

Langlaufen en winterwandelen bij Abtenau

Voor alle langlauffans is er in de regio Dachstein West een uitgebreid loipennetwerk. Ca. 215 loipenkilometer laten geen wens onvervuld. De meeste bevinden zich rond Abtenau. Hier vindt men ook de verlichte loipe Karkogel en de sneeuwzekere hoogteloipe op de Postalm. 21 km skatingloipen en een gratis langlaufbeginnerscursus maken het aanbod compleet.

Niet minder omvangrijk is het loipennetwerk in Gosau dat over 50 km loipen beschikt. Die zijn onderverdeeld in 5 km moeilijke, 25 km middelmatige en 5 km gemakkelijke loipen. De “Dorfloipe” in Gosau is met haar 20 km een van de langste van de regio en biedt beginners en gevorderden van de actieve wintersport veel afwisseling.

Après-ski in Abtenau

après-ski in Abtenau

Na een lange dag op de piste komen de wintersporters in de hutten en schermbars samen. Populair is de Knittlhütte op de Karkogel, over een van de bars of discotheken in het centrum. Bovendien kunt u in de talrijke restaurants van regionale lekkernijen of internationale keuken genieten.

Hier kunt u niet alleen van culinaire hoogtepunten maar ook van leuke wellnessaanbiedingen genieten. Ontspant u bijvoorbeeld in Aqua Salza Golling, het thermaalbad Bad Vigaun of het thermaalbad Amadé, die alle in de directe omgeving van Abtenau liggen.

Wie ook tijdens de vakantie actief wil zijn kan de prachtige natuur bij een (begeleide) gratis winterwandeling verkennen. In totaal staan u in de regio 50 km aan wandelpaden ter beschikking. Op de verlichte 3 km lange rodelbaan bij de Karkogel kan men zelfs ’s nachts skiën. Verder kunt u hier airboarden of schaatsen.

Meer info »


Dit artikel werd mede verzorgd door WinterTrex dé specialist voor wintersport met skipas. 

 © tekst en foto’s eRCeeMedia en WinterTrex

Skihuur tot 55% korting (incl. 5% extra via ons)