Wintersport in Serfaus-Fiss-Ladis

Wintersport Serfaus-Fiss-Ladis

Aanbiedingen wintersport Serfaus, Fiss & Ladis »

Kindvriendelijke Wintersport in Serfaus-Fiss-Ladis

Het wintersportgebied Serfaus-Fiss-Ladis in Oostenrijk is dé bestemming voor een perfecte wintersportvakantie met kinderen.

De historische dorpen Serfaus, Fiss en Ladis hebben een fraai skigebied op ca. 1.400 m hoogte in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Het skigebied wordt omringd door machtige drieduizenders van de Samnaungruppe en de Ötztaler Alpen.

Het skigebied bij Serfaus, Fiss en Ladis is behoorlijk sneeuwzeker.

De dorpen Serfaus, Fiss en Ladis

Serfaus is nog altijd een authentiek Tirools dorp met Reto-Romaanse inslag. Dat komt deels door de unieke Dorf-U-Bahn (een soort metro), waardoor het hele dorp verkeersvrij is.

Ook buurdorp Fiss heeft geen gebrek aan schoonheid en authenticiteit dankzij de met fresco’s versierde huizen.

Ladis, het derde en kleinste dorpje op het hoogplateau straalt dan weer een en al nostalgie uit. Dankzij de burcht, de authentieke gebouwen en veel flair is Ladis de favoriete bestemming van de op romantiek gerichte winterliefhebber.

Boek een accommodatie in Serfaus-Fiss-Ladis

De perfecte wintersportvakantie met kinderen

Wintersport met kinderen in Serfaus-Fiss-Ladis

Wat Serfaus-Fiss-Ladis echter duidelijk onderscheidt van andere skigebieden is dat het concept ‘perfecte wintervakantie met het gezin’ hier letterlijk genomen wordt.

Niet alleen kinderen genieten hier van een winterse totaalbeleving, ook volwassenen vinden er een aanbod dat op het vlak van sneeuwplezier en servicekwaliteit aan de hoogste eisen voldoet.

De dagelijks perfect voorbereide pistes (450 hectare, 160 km gemeten en 212 km afgelegde pistekilometers) liggen op een hoogte van 1.200 tot 2.820 meter en bieden winterplezier voor iedereen.

De pistes en de bewegwijzerde routes zijn nu eens glooiend en breed en dan weer steil en uitdagend. Bergrestaurants en gezellige alpenweiden zijn de perfecte plaatsen om tussendoor de honger te stillen of  te relaxen.

Met 19 ruststations zijn “lekkere” rustpauzes gegarandeerd en kunnen wintersporters èn wandelaars op de mooiste uitzichtspunten even uitrusten in de hangmatten en strandstoelen om te zonnebaden.

Verschillende onderscheidingen van gerenommeerde tijdschriften en websites bevestigen dat Serfaus-Fiss-Ladis tot de Europese top behoort. Lees ook onze speciale tips

Tips van TUI voor de wintersport in Serfaus

TUI Beste Reisaanbieder WintersportTUI is gekozen tot de Beste Reisaanbieder wintersport en trotse bezitter van de Vakantie Award! TUI heeft naar Serfaus een mooi aanbod wintersportvakanties.

Wij vroegen de experts van TUI naar de sterke punten van wintersport in Serfaus en ontvingen het volgende antwoord: “Wintersport in Serfaus is uniek en voor families met kinderen ideaal. Serfaus is autoluw en de ondergrondse skimetro zorgt voor een veilig vervoer naar de pistes”

Op een rij gezet ziet het er als volgt uit:

  • Autoluw
  • Sneeuwzeker skigebied
  • Goede après ski en restaurants
  • Piste voor elk type skiër: Serfaus-Fiss-Ladis heeft 22% blauwe, 57% rode en 21% zwarte pistes
  • TUI heeft een divers aanbod aan accommodaties, appartementen en hotels

Tenslotte noemt TUI het  aanbod voor de kids in het skigebied:

  • 125.000 m2 alleen voor kinderen gereserveerd;
  • de Kinderschneealm,
  • Bertas Kinderland. Wil je als ouder de kids gadeslaan, dat kan in Bertas Ski-TV restaurant Sonnenburg waar op 3 grote beeldschermen de kunsten van je kind getoond worden.
  • Murmlipark (speelpark in de sneeuw), kinderrestaurants en familiehotels. Tevens een plaatselijk kindercreche.

Actuele aanbiedingen van TUI naar Serfaus

Kinderrestaurants, unieke lesmethode en meer….

Kinderrestaurant Starrest in Serfaus

Serfaus-Fiss-Ladis staat bekend als zeer kindvriendelijk skigebied.

De dorpen hebben een nieuwe unieke skilesmethode, maar er zijn meer vernieuwingen en highlights waarmee de wintervakantie  in dit fraaie skigebied nog leuker wordt.

Meer informatie: www.serfaus-fiss-ladis.at

De 2 coolste kinderrestaurants in de Alpen

In de winter 2013/2014 werden twee nieuwe kinderrestaurants „Murmlirest“ en „Starrest“ in Serfaus geopend.

Hier gaan kinderen vanaf 6 jaar tijdens hun pauze samen met hun ski- en snowboardleraar op fantasierijke ontdekkingsreis. Alle menu’s, uiteraard gezond en verantwoord, werden door specialisten ontwikkeld en door kinderen en hun ouders getest.

SNOW-V: Unieke skilesmethode

Fiss-Ladis staat bekend om zijn innovatie in de kinderskischool.

En na meer dan 2 jaar ontwikkelen is nu het eindelijk zover. Het wereldwijd unieke SNOW-V (spreekt uit als Snowi) zal deze winter een revolutie teweeg brengen in het leerproces van de pizzapunt.

Kinderen, tieners, maar ook volwassenen leren de beweging op een vaste plek en leren zo de juiste techniek. De leerling staat met de ski’s op het SNOW-V-apparaat, dat de juiste beweging simuleert. Zo leert men in slechts 1 dag de juiste techniek van de pizzapunt.

Deze nieuwe SNOW-V werd samen met de fabrikant van de Skiförderbänder Sunkid (liftbanden) ontwikkeld, getest en gepresenteerd. Zo bewijst de Skischule Fiss-Ladis weer trendsetter in de ontwikkeling en verbetering op het gebied van skilessen te zijn.

e-buggy, de slimme kinderwagen in de bergen

De e-buggy is een kinderwagen met e-motor, waarmee een klim of stijging tijdens het wandelen gemakkelijker overwonnen kan worden. Net als bij de e-bike kunnen zo de krachten gespaard worden en kan men gemoedelijk met de buggy wandelen.

De e-buggy kan gehuurd worden bij Berta‘s Kindergarten in Fiss.

Area-check

Serfaus-Fiss-Ladis is een van de grootste skigebieden in Oostenrijk. Om dit uitgebreide skigebied beter te leren kennen kan men tijdens de area-check met een skigids van de skischool op pad.

Kinderen tot 14 jaar mogen gratis mee onder begeleiding van tenminste één ouder. De prijs is € 59,- p.p. De area-check start elke zondag om 09.30 uur, duurt ca. 4 uur en men kan zich tot de avond van te voren aanmelden bij de skischool Fiss-Ladis.

Freestyle & freeride in Serfaus, Fiss, Ladis

Onder het motto `Feel free` smelten de snowpark-areas met freerideroutes en de innovatieve funslope samen tot één groot wintersportparadijs. Beginners of gevorderden, in Serfaus-Fiss-Ladis kan iedereen terecht.

Freestylers van alle mogelijke niveau’s vinden hier alles wat ze zoeken.

Zo biedt het `Freestyle Circus`, gelegen op de Komperdell, de grote kickers, boxen, rails en jibs, waar zelfs de meest ervaren snowboarders en freeskiërs aan hun trekken komen.

Check de aanbiedingen Serfaus,Fiss & Ladis

© foto’s en beeldmateriaal eRCeeMedia, Serfaus Fiss Ladis Fotoquelle www.foto-mueller.com en www.artinaction.de

Skihuur tot 55% korting (incl. 5% extra via ons)