Dolomiti Superski: de ideale wintersport?

Dolomiti Superski

Dolomiti Superski, skiën in de mooiste bergen ter wereld!

Dolimiti Superski in Italië is een ongekend wintersportgebied in Zuid-Tirol.  Ideaal als je op zoek bent naar iets anders voor je wintersportvakantie!

De indrukwekkende bergtoppen en prachtige hellingen van het skigebied Dolomiti Superski behoren tot het Unesco Werelderfgoed. Hier beleef je de wintersport in een unieke winterse wereld met een lekker Italiaans zonnetje.

Wintersport in Dolomiti Superski is puur genieten!

Wintersport in de Dolomieten is genieten van uitstekende skigebieden, mooie sneeuw en prachtige pistes maar dan wel in combinatie met de Italiaanse levensstijl en keuken.

Wintersport krijgt een andere dimensie en je zult ervaren dat skiën in Zuid-Tirol ècht super is! Het is dus niet zo verwonderlijk dat wintersport in Italië steeds populairder wordt.

Steeds meer wintersporters besluiten na een eerste kennismaking met Dolomiti Superski om terug te keren.  Laat je inspireren door een indrukwekkende bergwereld waar je nog lang over zult napraten. Overigens wat praten betreft kun je je hier naast het Italiaans prima redden met Engels èn Duits!

De zuivere berglucht in de Italiaanse Nationale Parken in de Dolomieten zorgen in combinatie met mooie en schilderachtige afdalingen voor een heerlijke wintersportervaring.

Ben je geen skiër of snowboarder?  Ook voor langlaufen of winterwandelen is Dolomiti Superski een topbestemming!

Ontdek de mogelijkheden van wintersport Dolomiti Superski

Wintersport Dolomiti-SuperskiVanaf het laatste weekend in november zijn de skigebieden in Dolomitie Superski normaal gesproken officieel geopend.

Vaak kun je al vanaf begin november op de hoger gelegen pistes terecht. Vooral ook dankzij de talloze sneeuwkanonnen. Het seizoen loopt dan zeker tot eind april. In april kun je er nog heerlijk skiën maar dan wel in combinatie met een heerlijk Italiaans zonnetje.

Dolomiti Superski is een enorm uitgebreid skigebied met talloze deelgebieden.

Jaarlijks wordt er fors geïnvesteerd in nieuwe faciliteiten. Ook qua sneeuwmachines ligt de lat erg hoog waardoor in de meeste gebieden de sneeuwzekerheid zeer groot is.

Normaal gesproken begint men rond half november de pistes boven de 1600 meter te besneeuwen zodat daar al vaak geskied kan worden.  De winter in de Dolomieten doet de weken erna dan de rest.

De laatste jaren is er ook veel geïnvesteerd in infrastructuur met grotere en snellere liften en cabines waardoor men de wachttijden aanzienlijk kan terugbrengen. Ook worden er nieuwe afdalingen ontwikkeld zoals recent de Luckner-Schwand bij Valle Isarco.

De bijzondere Sellaronda in Dolomiti Surperski. 

Dit is een skitour van 26 kilometer die Val Gardena, Alta Badia en Val di Vassa met elkaar verbindt. Deze prachtige tocht moet je absoluut maken als je hier naar de wintersport gaat. Start wel op tijd want de meeste liften sluiten tussen 16:15 en 17:00 uur.

Het is een ideale tocht om er een dag voor uit te trekken. Je zult er geen spijt van krijgen!

Het mooie is dat je met de klok mee of in omgekeerde richting de Sellaronda kunt afleggen. Er is zelfs een bewegwijzering: groen met de klok mee en oranje de andere kant op. Overigens is de Sellaronda tegen de klok in niet geschikt voor beginners want dan krijg je een paar behoorlijke steile passages voor je kiezen 🙂

Bijna 100% sneeuwzekere wintersport in Dolomiti Superski

Wintersport in Dolomiti Superski is vooral sneeuwzeker omdat 90% van de pistes tussen de 1500 en 3269 meter liggen. Daarnaast wordt nu bijna 100% van Dolomiti Superski bestreken met sneeuwmachines. Een ongekend percentage dat een hoge sneeuwzekerheid garandeert.

Tip »  lees onze informatie over sneeuwzekere wintersport en skigarantie.

De pistes boven de 1500 meter liggen er dan ook altijd uitstekend bij.

Als je na een inspannende dag heerlijk ligt te slapen zorgen ruim 300 pistenbully’s voor perfect geprepareerde pistes. Hier zijn nog een paar indrukwekkende cijfers over Dolomiti Superski:

 • grootste skigebied ter wereld
 • bijna volledig 100% ski- en sneeuwgarantie
 • ruim 1200 kilometer perfect geprepareerde pistes
 • ruim 450 kabelbanen, sleepliften, cabines
 • dik 50% van alle skigebieden is met elkaar verbonden
 • met de Dolomiti Superskipas kun je met één chippas overal terecht
 • verschillende Funparks, halfpipes
 • ongekend aantal kilometers langlaufloipes (bijna 1800 kilometer!)

De bekendste skidorpen en gebieden in Dolomiti Superski

Dolomiti Superski bestaat uit diverse dorpen en skiregio’s:

 1. Cortina d’Ampezzo (bekend van de Olympische winterspelen)
 2. Kronplatz
 3. Alta Badia
 4. Val Gardena (Gröden & Seiseralm)
 5. Alpe di Siusi
 6. Val di Fassa / Carrezza
 7. Carrezza
 8. Arabba / Marmolada
 9. Sextner Dolomiten – Alta Pusteria
 10. Val di Fiemme & Obereggen
 11. Trevalli
 12.  Civetta
 13. San Martino di Castrozza – Rolle Pass

De links verwijzen naar aparte artikelen, tips en aanbiedingen op onze website. Meer info over het hele skigebied vind je op DolomitiSuperski.com

Of bekijk onderstaande 3D impressie van de skigebieden en pistes:

Skihuur tot 55% korting (incl. 5% extra via ons)