Ski-in en Ski-out: tips chalets en appartementen aan de piste

Kies op de kaart je favoriete wintersportland voor een chalet of appartement aan de piste. Meer weten over Ski-In en Ski-Out? Klik hier!

 Ski-In en Ski-Out wat is dat eigenlijk?

Als je tegenwoordig een wintersportvakantie wil boeken kom je steeds vaker de term Ski-in en Ski-out tegen. Maar wat houdt Ski-in en Ski-out in?

Het klinkt aanlokkelijk maar is het niet weer de zoveelste marketingterm om ons naar de wintersportgebieden te trekken?

Een chalet of appartement aan de piste klinkt heel verleidelijk. Het is natuurlijk fantastisch als je vanuit je woonkamer lekker voor de open haard de skiërs ‘s-morgensvroeg al voorbij ziet komen. Heerlijk carvend in een mooie afdaling van de piste richting de skilift.

Nog even het ontbijt, een lekker warme kop koffie, thee of chocomel en dan de deur uit. Ski’s of snowboard onderklikken en relaxed in de verse sneeuw naar de skilift voor het begin van een nieuwe dag vol ervaringen in de sneeuw. Aan het eind van de dag, of misschien wel tussendoor voor de lunch, ski je terug naar je eigen chalet of appartement. Heerlijk toch?

Er zijn steeds meer reisorganisaties die Ski-in en Ski-out aanbieden maar let op!  Er zijn valkuilen! Maar wij maken je er op attent. De valkuilen vind je verderop in dit artikel.

Aanbiedingen Ski-in & Ski-Out met skipas

Hoe vind ik een chalet of appartement aan de piste?

 1. Kies op de kaart je favoriete wintersportland.
 2. In het volgende scherm geef je de aankomstdatum, reisduur en aantal personen.
 3. Kies afstand piste, loipe, direct aan de piste, internet, sauna, whirlpool, open haard etc.
 4. Wij vinden meteen de beste aanbiedingen die nog beschikbaar zijn!

Alle getoonde accommodaties zijn te huur met een unieke laagste prijsgarantie van atraveo (TUI), al vele jaren onze partner voor chalets, appartementen en groepsaccommodaties voor de wintersport.

Nieuw! Alle accommodaties uit onze topselectie kun je nu ook boeken via TUI Villa’s
TUI Villas Wintersport

Is Ski-in en Ski-Out hetzelfde als aan de piste?

Nee! En naar mate de term Ski-in en Ski-out populairder wordt zal er ook steeds meer oneigenlijk gebruik van gemaakt worden.

Met onze onderstaande tips zul je in staat zijn om de valkuilen te vermijden.

 • Echte Ski-in en Ski-out houdt in dat je op wandelafstand van de pistes zit. In de moderne skiresorts is de laatste jaren veel bij de pistes gebouwd. Maar niet alle chalets en appartementen kunnen aan de piste liggen. Je zal maar de pech hebben dat je chalet hoger op de berg ligt en je via trappen en paden naar de piste moet.
 • Er worden soms accommodaties als ski-in en ski-out aangeboden die prachtig in het bos aan de piste liggen. Althans dat lijkt prachtig tot je ontdekt dat je wel wat ver van het dorp zit en de weg er naar toe slecht begaanbaar is. Je kunt wel vanaf de deur skiën maar toch…..
 • Er zijn in wintersportgebieden ook speciale ski-in en ski-out accommodaties gebouwd. Maar daar is het vaak woekeren met de dure ruimte en is het de vraag of je chalet of appartement wel comfortabel genoeg is voor de prijs die je er voor moet betalen.
 • Pas ook op voor ski-in of ski-out accommodaties die je vroeg of juist laat in het seizoen voordelig kunt boeken. Veel van dit soort chalets en appartementen worden in het dal langs de piste en bij de lift gebouwd. Bij minder sneeuw of juist prachtig voorjaarsweer zal de sneeuw er echt als sneeuw voor de zon verdwijnen en is ski-in en ski-out helemaal niet meer mogelijk.
 • Afstand lift 250 meter  is geen garantie dat je er naar toe kunt skiën! 

Dit zijn in elk geval belangrijke punten waar je op moet letten om te vermijden dat je wintersportvakantie op een teleurstelling uitloopt.

Voorkom teleurstellingen met Ski-in en Ski-Out of direct aan de piste

Appartement aan de piste

Hier onder vind je een paar tips om ski-in en ski-out wèl tot een succes te maken:

 1. Zorg dat je er van overtuigd bent dat de accommodatie biedt wat je verwacht. Vraag desnoods door bij de reisorganisatie tot je zeker weer waar je aan toe bent.
 2. Tik in het zoekveld op de website van de touroperator het volgende in: ski-out of ski/out. Meestal krijg je dan direct het juiste aanbod te zien.
 3. Kijk even rond op internet, vaak vind je wel wat extra informatie. Google Maps is vaak een goede mogelijkheid om de lokatie te verkennen.
 4. Via Social Media kun je een vraag achterlaten of er ervaringen zijn.

In Frankrijk heeft men bij de bouw van de skidorpen zoals Avoriaz of Val Thorens al rekening gehouden met skiën vanaf je accommodatie.  Vooral de skiresorts in Frankrijk die speciaal gebouwd zijn voor de wintersport zijn ideaal voor ski-in en ski-out (lees dit artikel eens over Pierre et Vacances Frankrijk)

In andere wintersportlanden is het ook mogelijk maar daar liggen vooral dorpen die zich in de loop der jaren tot een wintersportdorp hebben ontwikkeld. Nieuwe uitbreidingen in Italië, Oostenrijk en Zwitserland hebben wel mooie mogelijkheden voor een goede ski-in en ski-out.

Mooie chalets en appartementen kun je ook huren bij Pierre et VacancesChalet.nl en Bizztravel

Skihuur tot 55% korting (incl. 5% extra via ons)