Met de hond naar de wintersport

Met de hond naar de Wintersport

Accommodaties waar de hond welkom is. Klik hier!

Met de hond naar de Wintersport?

Kun je de hond naar de wintersport meenemen? Het is een steeds vaker terugkerende vraag en wij hebben het antwoord: Ja!

Het is geen enkel probleem om met de hond naar de wintersport mee te nemen mits je maar rekening houdt met een aantal regels die ter plekke kunnen gelden. Natuurlijk zorg je er voor dat je goed voorbereid bent om je hond ook een fantastische wintersportvakantie te bezorgen.

WintersportEuropa zocht uit waar je op moet letten èn wij kunnen je ruim 400 hondvriendelijke accommodaties aanbevelen waar de hond meer dan welkom is. Wist je dat er zelfs hotels zijn die voor een hondenoppas kunnen zorgen? Als je met de hond naar de wintersport gaat mag je deze zelfs bij veel accommodaties alleen laten.  Je kunt dan toch lekker skiën of langlaufen.

In dit artikel zetten wij de belangrijkste punten op een rij. Van wintersportspecialist WinterTrex kregen wij zelfs een tip voor hondvriendelijke aanbiedingen voor de wintersport met de hond.

Skivakantie met de hond, maar waar?

Wintersport met de hond

Samen met je hond naar de wintersport is natuurlijk wel zo leuk en je lost gelijk het probleem van de opvang van je trouwe viervoeter op. Dus geen kosten voor een asiel, geen familie of vrienden charteren maar gewoon samen op skivakantie!

Er zijn tegenwoordig gelukkig veel hotels, chalets en appartementen waar je zonder probleem met de hond kunt verblijven. Steeds meer hotels zorgen zelfs voor speciale voorzieningen en wintersportgebieden doen ook steeds meer voor een geslaagde wintersport met de hond. Je kunt daardoor profiteren van:

 • speciale winterwandelingen met gids en hond
 • extra cursussen voor de hond
 • hondenloipes om te langlaufen met de hond
 • hotels met speciale hondenkamers en faciliteiten

Tip: Maak een bergwandeling met de hond in het Bregenzerwoud.

Bij de Maiskogel (Kaprun) of de Zugspitze mogen honden mee in de gondel. Maak er op hoog niveau een wandeling! Loipes waar je kunt langlaufen en de hond met je mee kan vind je in Davos of Flims-Laax-Falera (Zw) maar ook bij Achensee, Krems, St Anton am Arlberg, Rauris en Pertisau (Os)

Er is dus geen enkele reden om de hond thuis te laten. Zeker niet met de prachtige, en scherp geprijsde, wintersportvakanties die speciaal zijn afgestemd om met de hond naar de wintersport te gaan.

Je kunt nu al kiezen uit meer dan 400 accommodaties in:

 • Oostenrijk
 • Frankrijk
 • Duitsland
 • Italië
 • Zwitserland
 • Tsjechië

NAAR DE AANBIEDINGEN

Wat je moet weten als je met de hond naar de wintersport gaat.

Hondvriendelijke Wintersport

Als je hond thuis gewend is om enige tijd alleen te blijven dan zal dat op de wintersport niet anders zijn.

Misschien dat de eerste dag wat onwennig is in een vreemde omgeving. Maar normaal gesproken zal dat niet zo’n probleem zijn. Wil je gaan skiën, snowboarden of langlaufen dan is het wel zo fijn als je de hond even alleen kunt laten.

Een appartement of chalet is dan ideaal. Vooral met een eigen mand, bench of slaapdeken zal de hond snel gewend zijn en kun je er overdag rustig even tussenuit.

Laat de hond voor je weggaat even uitgebreid uit en ravot met het dier in de sneeuw. Een hond kan over het algemeen geen genoeg krijgen van sneeuw dus uitlaten zal geen probleem zijn. Als je terugkomt dan is natuurlijk een lekker lange wandeling dé beloning voor je hond.

In een hondvriendelijk hotel heb je tegenwoordig kamers waar de hond alles heeft wat hij of zij nodig heeft. Eet- en drinkbakken, een kleed en andere faciliteiten zijn in deze hotels absoluut geen probleem. Er zijn zelfs hotels waar je speciale hondenarrangementen kunt regelen. Oppas? Kan vaak extra  geboekt worden. Wat dacht je van een honden-wellness? Je viervoeter net zoals jij eens lekker laten verwennen.

SPECIALE AANBIEDINGEN

Zorg goed voor je hond tijdens de wintersport

Honden vind het zalig om in de sneeuw te spelen en de meeste honden kunnen goed tegen de kou en sneeuw.

Maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Twijfel je of je hond wel tegen kou en sneeuw kan? Neem dan altijd eerst even contact op met je dierenarts. Die kan je goed informeren wat voor jouw hond wel of niet kan.

Met de onderstaande tips ben je in elk geval goed voorbereid om met de hond naar de wintersport te gaan:

 • lekker ravotten in de sneeuw is zalig, maar let er op dat je viervoeter niet lang in de sneeuw blijft liggen om uit te rusten. Onderkoeling ligt dan op de loer.
 • een kortharige hond of met een dunne vacht kun je bescherming omdoen zoals een dekje. Zorg ook voor een goede bescherming van de buik. Elke goede dierenwinkel kan je hier over adviseren wat het beste is.
 • als een hond lekker in de sneeuw aan het spelen is dan komt er snel sneeuw tussen de tenen die kan bevriezen. Dat veroorzaakt irritatie en soms zelfs pijn tijdens het lopen. Het is te voorkomen door lang haar tussen de tenen weg te knippen. Dat geldt ook voor lang haar aan de achterkant van de poot. Vaak wordt geadviseerd om dit tot ongeveer 10 centimeter vanaf de voetzool weg te knippen.
 • smeer de voetzolen van je hond in met vaseline. Neem ook een potje mee als je gaat wandelen. Beter is het om de voetzolen van je hond te waxen. Er is een speciaal middel in de handel: potevoks til hunde van fabrikant Diafarm. Het middel is verkrijgbaar via je dierenarts.
 • sneeuweten lijkt elke hond niet te kunnen laten. Het ziet er altijd leuk uit maar het is niet goed voor het dier. Een beetje kan natuurlijk geen kwaad maar als het teveel wordt dan is dat schadelijk voor de darmen. Verbieden is dan absoluut noodzakelijk. Vaak komt het omdat de hond dorst heeft. Zorg dus dat je drinken bij je hebt.

Ook dit is handig om te weten:

Verder zijn natuurlijk de gebruikelijke zaken in orde zoals het hondenpaspoort, inentingen, een goede riem. Zorg ook dat je de regels per land kent. Het voorkomt een hoop problemen als je ter plekke tot de ontdekking komt dat de hond niet overal welkom is.

Meer handige tips en informatie met hond naar de wintersport te gaan vind je o.a op deze website over het houden van huisdieren (ook regels per land).

Houdt je vooral ook aan lokale voorschriften. Bij twijfel kun je altijd bij je hotel of de lokale VVV om informatie vragen. Vaak hebben zij ook speciale wandelroutes die voor de hond heel leuk zijn.

Kortom: met de hond naar de wintersport is heel goed mogelijk als je maar zorgt dat je een goede accommodatie hebt en je aan de lokale regels houdt.

Skihuur tot 55% korting (incl. 5% extra via ons)