Wintersport in skigebied Vail/Beaver Creek: tips en aanbiedingen!

Wintersport in Vail/Beaver Creek? Ontdek onze tips en aanbiedingen. Lees meer

Tips chalets, appartementen en hotels in Vail/Beaver Creek

De beide plaatsen van Vail Valley in de Rocky Mountains, Vail (2.445 m) en Beaver Creek (2.469 m), zijn precies de juiste keuze voor iedereen, voor wie enkel het beste goed genoeg is! Beide plaatsen bieden een unieke service, waarbij de klant koning is! In Vail wordt geprobeerd, een sfeer te creëren die gelijk is aan de Tiroolse sferen. Het aanbod van mogelijke activiteiten is hier reusachtig, zodat gegarandeerd iedereen wat vindt naar zijn of haar smaak. Beaver Creek, dat uit de drie plaatsen Beaver Creek, Bachelor Gulch en Arrowhead bestaat, is daarentegen absoluut voor de high society ingericht. Luxe en comfort genieten hier de hoogste prioriteit. De prijzen zijn daardoor navenant hoog, maar daar krijgt men dan ook wel wat voor – bijvoorbeeld verwarmde trottoirs, overdekte gangen of roltrappen naar de hellingen. Nauwelijks verwonderlijk, dat sterren zoals Clint Eastwood hier een tweede huis hebben!

Actuele aanbiedingen met skipas Vail/Beaver Creek

Skiën en snowboarden bij Vail/Beaver Creek

après-ski in Vail/Beaver Creek

Met het ‘Colorado Ticket’ kunt u 772 km pisten en 117 liften op 4.450 hectare in de skigebieden van Vail, Beaver Creek, Breckenridge, Keystone en Arapahoe Basin gebruiken. Met openbare skibussen zijn de plaatsen perfect aaneengesloten. Vakantiegangers zijn in Vail Valley gegarandeerd op sneeuwzekere vlaktes. Het 2.141 hectare grote skigebied van Vail (2.457 – 3.433 m) met haar 195 overwegend zware pistenkilometers en 31 liften werd reeds meerdere keren tot het beste skigebied van de VS verkozen. Goede service is hier het belangrijkste, de pisten zijn uitstekend gestructureerd en aan de liften hoeft men nauwelijks te wachten. De ‘front side’ heeft heerlijk geprepareerde individuele afdalingen, in ‘Blue Sky Basin’ vindt men voor alle natuurfreaks, zonnige pisten. In de zeven nabij gelegen, onberoerde dalterreinen van ‘Back Bowl’ komen alle diepsneeuwfans aan hun trekken.

Beaver Creek biedt met haar 24 liften en 150 km lange, zeer afwisselingrijke pisten vele gelijkmatige, goed in te schatten afdalingen, maar ook perfect geprepareerde cruising-runs of buckelpisten zoals de ‘Peregrine’. Hierbij behoren 13 van de meeste aansprekende pisten van Amerika. Boarders vinden in Beaver Creek drie oefenparken en een funpark bij Golden Peak in Vail met vele elementen zoals de super- en halfpipe.

Lees meer »

Ligging, skipistes en liften Vail/Beaver Creek

  • hoogte ligging skiresort: 2.445
  • blauwe pistes: 35 km
  • rode pistes: 57 km
  • zwartepistes: 103 km
  • stoeltjesliften: 20
  • cabineliften: 2
  • hoogte skigebied: 2.457 mtr. tot 3.433 mtr.

Langlaufen en winterwandelen bij Vail/Beaver Creek

De 35 km loipen van Vail voeren midden door de wouden van het White River National Forest. Talrijke hutten bepalen het winterlandschap en bezorgen een ontspannende pauze in een heerlijke sfeer. Een bijzonder extraatje voor langlaufers in Beaver Creek is het McCoy park. Boven de Strawberry Park Express Lift bevindt zich het startpunt met een groot langlaufcentrum, waar ook materiaal gehuurd kan worden. Het eigen terrein voor langlaufers en sneeuwschoenwandelaars biedt ca. 32 km loipen! De sporen voeren door een prachtig panorama temidden van dennen- en espenbomen.

Après-ski in Vail/Beaver Creek

après-ski in Vail/Beaver Creek

Talrijke après-ski hutten, disco’s en bars nodigen in Vail uit tot lange partynachten! Opmerkelijk is ook het cultureel aanbod, dat o.a. 1 x per week concerten aanbiedt. Bovendien vindt u hier het beste vrijetijdsaanbod in heel Noord-Amerika – snelle bobritten, sneeuwscooter uitstapjes of een romantische paardensleetocht, u heeft de vrije keuze! Een bijzondere ervaring is het vrijetijdscentrum ‘Adventure Ridge’ op de bergtop. Bij een prachtig uitzicht kan men bijvoorbeeld trampoline springen, schaatsen of ski-biken! Ook in Beaver Creek worden in verschillende skihutten en bars gefeest! Passend naar de sfeer, ligt het zwaarpunt zeker meer op het cultureel aanbod. Iedere week vindt er avondlijks vuurwerk plaats en in het hele seizoen zijn er talrijke evenementen zoals concerten, ballet, theater en symfonieorkesten. De mogelijkheden naast de pisten mogen zich hier zeker laten zien: hete luchtballonvaarten, klimwand, sneeuwmobieltochten… Of u gaat shoppen en daarna ontspannen in het wellnessgedeelte – zonder koud te worden, want alle faciliteiten zijn met elkaar verbonden door verwarmde gangen!

Meer info »


Dit artikel werd mede verzorgd door WinterTrex dé specialist voor wintersport met skipas. 

 © tekst en foto’s eRCeeMedia en WinterTrex

Skihuur tot 55% korting (incl. 5% extra via ons)