Wintersport in skigebied Jungholz: tips en aanbiedingen!

Wintersport in Jungholz? Ontdek onze tips en aanbiedingen. Lees meer

Tips chalets, appartementen en hotels in Jungholz

Jungholz ligt direct aan de grens van Duitsland. De gehele regio wordt door Duits grondgebied omringt. Het rustige plaatsje ligt op Tirools grondgebied en maakt deel uit van Oostenrijk. Het dal is echter alleen te bereiken vanuit de Duitse Allgäu. Via de uitlopers van de Sorgschrofen (1.635 m) is Tirol te bereiken.

Het dorp dat ongeveer 300 inwoners telt is niet alleen door haar geografische ligging bijzonder. Het is bovendien het enige “Tiroler Alpenkräuterdorf”, dat betekent dat er talrijke wild-, thee en geurkruiden geplant worden. De grote kruidentuin in het centrum is in de winter, evenals de prachtige kerk, met een mooie sneeuwlaag bedekt. Natuurlijk heeft het sneeuwdorp in de winter meer te bieden dan alleen een rijke flora en fauna. Jungholz is een idyllische vakantieregio met voldoende vrijetijdsmogelijkheden. Van skiën tot langlaufen of sneeuwschoen wandelen. Het is in Jungholz allemaal mogelijk!

Actuele aanbiedingen met skipas Jungholz

Skiën en snowboarden bij Jungholz

après-ski in Jungholz

Met de skipas “Jungholz” kunt u skiën in het gelijknamige huisskigebied met in totaal 10 km piste. De brede en voornamelijk blauwe pistes zijn overzichtelijk gelegen in verschillende gedeeltes met meerdere pistes.

In het “Learnland” aan het dalstation leren de kleinste kinderen op twee magische tapijten, in een skicarrousel en op een beginnersheuveltje skiën. Met de kindveilige 4-persoonsstoeltjeslift Adler kunnen kinderen naar het “N’Ice Bear Kinderland”, dit is een oefenland voor kinderen tot 8 jaar. Er staan hier kleine verwarmde iglo’s waar sprookjes voor worden gelezen. De Hüpfburg trekt actievere kinderen aan, ook zonder ski’s!

Ondertussen suizen kleine en grote skiërs in het “Snow Raceland” naar beneden. Mits vooraf gemeld kan de afdaling voor privé wedstrijden of als oefenpiste voor verenigingen gebruikt worden. Bovendien is er voor de sportieve snowboarders een boardercross beschikbaar. Aan de liftkassa kunnen actie-camera’s gehuurd worden om kleine 30-seconden-spots te draaien.

Lekker uitrusten kunt u op het zonneterras van de Schrofen Hütte of Bischlag Stadl. Een highlight zijn de twee afgesloten “zonne-eilanden”. Hier vindt u naast muziek een echte rust oase met ligstoelen en strandstoelen. Tevens is er bij de twee grotere hutten gratis wifi beschikbaar. Een rustigere skigebied kunnen skiërs en families zich haast niet voorstellen.

Lees meer »

Ligging, skipistes en liften Jungholz

  • hoogte ligging skiresort: 1.054
  • blauwe pistes: 7 km
  • rode pistes: 3 km
  • zwartepistes: 0 km
  • stoeltjesliften: 2
  • cabineliften: 0
  • hoogte skigebied: 1.058 mtr. tot 1.500 mtr.

Langlaufen en winterwandelen bij Jungholz

Het kleine Jungholz heeft twee gespoorde loipen te bieden. Door het vlakke dal zijn deze loipen ook voor beginners geschikt. De dorpsloipe start bij het Felsenbad en loopt in ca. 1,5 km rondom het plaatsje Jungholz. In het dorp start tevens de Langenschwand-loipe, deze loipe belooft u in totaal 3 km langlaufplezier. Bovendien vindt u hier een instap in de twee-landen-loipe, deze is gedeeltelijk ook als skiwandel pad te bewandelen. De loipe heeft een lengte van ongeveer 10 km en is aangesloten op het loipennetwerk van het Tannheimer Tal, waar u in totaal 140 km vindt.

Après-ski in Jungholz

après-ski in Jungholz

Het dorp Jungholz ligt rustig en afgelegen, zo gaat het er in de avond naast de piste ook aan toe. Hier vindt u geen après-ski bars met luide muziek. Hier kunnen natuurliefhebbers de skischoenen in de avodn omwisselen voor wandelschoenen en op de daarbij gelegen Sorgschrofen (1.635 m) wandelen. Als u op zoek bent naar een uitje voor de hele familie dan zou u eens moeten gaan rodelen op de Stubentalalpe. Boven het dorp kunt u vanaf 1.300 m via een baan van 3 km naar beneden rodelen. Bovendien is er in het dorp zelf een 200 m lange kinderrodelbaan.

Om de avond gezellig af te sluiten kunt u gezellig gaan eten in een bergrestaurant of bij een gastvrije locatie in het dorp. Jungholz is een ideale locatie voor rustzoekende en natuurliefhebbende toeristen.

Meer info »


Dit artikel werd mede verzorgd door WinterTrex dé specialist voor wintersport met skipas. 

 © tekst en foto’s eRCeeMedia en WinterTrex

Skihuur tot 55% korting (incl. 5% extra via ons)