Wintersport in skigebied Bad Bayersoien: tips en aanbiedingen!

Wintersport in Bad Bayersoien? Ontdek onze tips en aanbiedingen. Lees meer

Tips chalets, appartementen en hotels in Bad Bayersoien

Zo ongerept als de natuur in de Ammergauer Alpen, zo onaantastbaar is ook het plaatsje Bad Bayersoien. In het traditionele dorpje is het net of de tijd even stil is blijven staan en dat is met name te zien aan de bewaard gebleven kunstnijverheid. Bezoekers kunnen tijdens een wandeling door het dorpje een kijkje in de werkplaatsen nemen en unieke souvernis van hout, klei, steen, glas of textiel kopen. In de adventstijd zijn de kerstmarkten in het dorpscentrum een bezoekje waard. Ook hier kunt u uw slag slaan en prachtige kunstwerken kopen. In Bad Bayersoien staat met de Kerst onder andere een levend stalletje.

Het dorp is perfect voor ontspanning. In Bad Bayersoien kunt u genieten van wellness, een actieve reis maken of sporten. Vooral actieve wintersporters vinden hier in de omgeving meerdere skigebieden, rodelbanen, wandelpaden, uitzichtpunten en vooral de prachtige natuur. In de buurt van het dorpscentrum vindt u ook de idyllische Soier See, waar u heerlijk kunt wandelen en bij goede weercondities ook kunt schaatsen of ijsstokschieten. Het Ammergebergte is met 100 km aan gespoorde loipen een waar paradijs voor langlaufers. Hier vindt elke langlaufer zijn droomloipe!

Actuele aanbiedingen met skipas Bad Bayersoien

Skiën en snowboarden bij Bad Bayersoien

après-ski in Bad Bayersoien

In de Ammergauer Alpen bevinden zich vier skigebieden voor het allerbeste ski- en snowboardgenot. Voor families en beginners zijn de pistes op de Hörnle in Bad Kohlgrub uitermate geschikt. Vanuit Bad Bayersoien bereikt u het skigebied rondom de Hörnlebahn en met verschillende sleepliften al na 7 minuten met de auto. Met de stoeltjeslift kunt u gemakkelijk naar de Hörnle Hütte op het hoogste punt van het overzichtelijke skigebied. Vanuit hier kunt u op blauwe familiepistes en brede hellingen langs de bergflanken lekker naar het dal skiën. Voor meer adrenaline zou u de skiroute “Standardabfaht” eens moeten proberen. Deze diepsneeuwafdaling verloopt steil door de bossen en is een echte trekpleister voor freeriders!

Een iets groter, erkend off-road-gebied bevindt zich op de Laber in Oberammergau. Hier verloopt de skiroute “Nordhang”, de steilste freerideafdaling van Duitsland. Alleen al de rit met de 11-persoonsgondel is een ware bevelenis.

Meer pistes voor groot en klein of beginners bevinden zich in het skigebied AktivArena op de Kolben in Oberammergau met 7 km aan pistes en op de Steckenberg in Unterammergau met 10 km aan pistes. De Steckenberg staat bekend als de “berg voor iedereen”, omdat hier zowel een cool kinderareaal alsook steile pistes voor gevorderden tot uw beschikking staan.

Lees meer »

Ligging, skipistes en liften Bad Bayersoien

  • hoogte ligging skiresort: 812
  • blauwe pistes: 6 km
  • rode pistes: 3 km
  • zwartepistes: 0 km
  • stoeltjesliften: 1
  • cabineliften: 0
  • hoogte skigebied: 1.000 mtr. tot 1.400 mtr.

Langlaufen en winterwandelen bij Bad Bayersoien

Langlaufen is de ultieme wintersport in de Ammergauer Alpen. De met elkaar verbonden rondes van in totaal 13 km zijn van verschillende niveaus en voor verschillende langlaufstijlen geschikt. Daarbij zijn er nog drie verbindingsloipen die het loipennet nog vergroten. Vanuit Bad Bayersoien in het noorden tot aan Schloss Linderhof in het zuiden bevindt zich een perfect loipennet van 100 km aan gespoorde loipen. Hier kunt u afwisselend in de bossen en op zonovergoten gebieden langlaufen. Bij de startpunten staan plattegronden en naast de loipen vindt u wegwijzers die u door het hele netwerk begeleiden. Op infoborden kunt u zien wat het hoogteverschil is en hoeveel kilometer u al heeft afgelegd. Dit langlaufsprookje is geheel gratis!

Een echt highlight van het winterseizoen is dat op de König Ludwig-loipe, die door de inwoners van Bad Bayersoien “Luggi Lauf” genoemd wordt, elk jaar in het eerste weekend van februari de Graswangtal plaatsvindt. Bij deze langlaufwedstrijd starten meer dan 4.000 langlaufers, die een afstand van 23 tot 50 km moeten afleggen.

Après-ski in Bad Bayersoien

après-ski in Bad Bayersoien

In het knusse Bad Bayersoien gaat het er in de avond rustig aantoe. Rodelen kunt u in en om Bad Bayersoien, waar u een groot aanbod aan lange en korte afdalingen vindt voor snelle ritjes met de slee. Vanuit de Hörnle-Hütte in het gelijknamige skigebied kunt u van de langste rodelbaan tot aan het dalstation sleeën. Wie in de excentrieke nog een afzakkertje wil drinken, kan dat in de berghutten doen.

Een echte aanrader is ook de iets kortere, maar wel uitdagende rodelafdaling in Oberammergau en de familiepiste (600 m) in Unterammergau. Het ijsstokschieten is traditie onder het Beierse volk en kunt u op elk vlak stuk ijs beoefenen. Ook op de Soier See! Er wordt zelfs ijsstokschietles aangeboden zodat u deze traditionele sport perfect onder de knie krijgt.

Daarnaast kunt u genieten van de typische keuken met heerlijke Beiers brood en leberkas in een van de gezellige gasthoven in het dorpje.

Meer info »


Dit artikel werd mede verzorgd door WinterTrex dé specialist voor wintersport met skipas. 

 © tekst en foto’s eRCeeMedia en WinterTrex

Skihuur tot 55% korting (incl. 5% extra via ons)