Wintersport in skigebied Arnoldstein: tips en aanbiedingen!

Wintersport in Arnoldstein? Ontdek onze tips en aanbiedingen. Lees meer

Tips chalets, appartementen en hotels in Arnoldstein

De gemeente Arnoldstein ligt in de drielandenhoek Italië-Slovenië-Oostenrijk op een hoogte van 578 m. Het leuke oord met rond 6.800 inwoners is een ideale startpunt voor uitstapjes en allerlei activiteiten. Kenmerk van Arnoldstein is de ruïne van de kloosterburg, die vandaag het centrum van de plaats vormt. Hier vinden activiteiten zoals theater, concerten en rondleidingen plaats. Bovendien zijn er meerdere musea en een mooie kerk in de plaats.

Huisberg van Arnoldstein is de Dreiländereck met 1.508 m hoogte, op de top is grens van de 3 landen Oostenrijk, Italië en Slovenië. De berg wordt ook weleens “Ofen” genoemd en is de zuidelijkste skiberg van de de regio Villach. Op de hellingen ligt het familieskigebied “Dreiländereck Arnoldstein”. De Italiaanse zon en de vele sneeuw van Oostenrijk zorgen hier voor ideale voorwaarden voor heerlijke dagen op de piste. U kunt hier tevens gaan wandelen, langlaufen of rodelen op de 8 km lange rodelbaan.

Een sneeuwschoenwandeling in het donker is mogelijk in het natuurpark Dobratsch. Wellness en ontspanning vindt u in de thermaalbaden in het ca. 15 km verderop liggende Warmbad-Villach. Bovendien nodigt de historische stad Villach met haar zuidelijke sfeer uit om te gaan winkelen. In Arnoldstein zijn er een aantal leuke gasthoven, restaurants en cafés.

Actuele aanbiedingen met skipas Arnoldstein

Skiën en snowboarden bij Arnoldstein

après-ski in Arnoldstein

Het overzichtelijke, familievriendelijke skigebied “Dreiländereck Arnoldstein” ligt op hoogtes tussen de 680 en 1.600 m en biedt 17 pistekilomters. Met de stoeltjeslift bereikt u een hoogplateau tussen de toppen van de Dreiländereck en Hahnenwipfel. Hier boven is er een gebied met oefenliften en -hellingen voor beginners. De kleinste skiërs kunnen zich in het kinderpark met kinderopvang uitleven. Het dalstation van de stoeltjeslift bereikt u via een rode afdaling. Ook meerdere zwarte pistes zijn er in het skigebied, waardoor zich ook geavanceerde skiërs niet vervelen. Ondanks de goede pisteverhoudingen zijn er talrijke sneeuwkanonnen voor de perfecte pistepret.

Lees meer »

Ligging, skipistes en liften Arnoldstein

  • hoogte ligging skiresort: 578
  • blauwe pistes: 6 km
  • rode pistes: 7 km
  • zwartepistes: 4 km
  • stoeltjesliften: 1
  • cabineliften: 0
  • hoogte skigebied: 680 mtr. tot 1.600 mtr.

Langlaufen en winterwandelen bij Arnoldstein

Rond Villach zijn er rond 30 km langlaufloipes. Bij Arnoldstein rond 10 km: de “Seltschach-loipe” start en eindigt bij het dalstation van de bergbaan Dreiländereck en vormt een gevarieerde route. De loipe ligt op 750 m hoogte en biedt een klassieke evenals een skating spoor. Deze zijn perfect voor beginners evenals gevorderden.

Après-ski in Arnoldstein

après-ski in Arnoldstein

Naast het skiën valt er in Arnoldstein nog meer te doen. Na de laatste afdaling gaat men naar “Pepi” bij het dalstation. Hier kunt u genieten van een borrel of meteen gaan feesten. Wilt u liever de rest van de dag in de natuur doorbrengen vindt u talrijke bestemmingen voor een uitstapje. Karinthië met talrijke meren is ideaal om te gaan schaatsen op de natuurlijke ijsbanen. De Aichwaldsee aan de voet van de Mittagskogel ligt op ca. 30 m rijafstand. Ook voor winterwandelingen is de drielandenhoek ideaal. U kunt lopen naar een leuk restaurant met uitzicht op de bergen en het dal. Meerdere keren per week worden er ook begeleide sneeuwschoenwandelingen aangeboden. Rodelfans vinden bij de Dreiländereck een 8 km lange rodelbaan dicht bij het bergstation van de Dreiländer-Jet.

In de avond heeft u de keuze tussen meerdere traditionele gasthuizen, die soms zelfs gerechten van de eigen boerderij aanbieden. Ook de dichtbije hutjes bij de Dreiländereck zijn ideaal voor en lekker diner. Bij het dalstation of de almen, de gastvrijheid staat hier centraal.

Meer info »


Dit artikel werd mede verzorgd door WinterTrex dé specialist voor wintersport met skipas. 

 © tekst en foto’s eRCeeMedia en WinterTrex

Skihuur tot 55% korting (incl. 5% extra via ons)