Snowtime Travel wintersportvakanties

Ski- en wintersportvakanties van Snowtime Travel

Snowtime Travel tips en wintersportvakanties

Van wintersportspecialist Snowtime Travel ontvingen wij regelmatig handige tips en nieuwe trends die wij graag met je delen! Overigens is Snowtime Travel ook een prima adres voor je wintersportvakantie!

Je kunt natuurlijk ook ons artikel lezen over de wintersporttrends zoals wij die elk jaar bespeuren.

Wintersportliefhebbers blikken alweer vooruit naar de mooiste momenten van dit wintersportseizoen. Onder Nederlanders zijn Oostenrijk enFrankrijk nog steeds de populairste bestemmingen.

Het is interessant om te weten wat de populaire skigebieden van dit moment zijn. Voordat u op wintersport gaat, is het goed om u hierin te verdiepen.

Wintersport trends

 • Korte skivakanties: er is jaarlijks een stijging te zien in het aantal korte skivakanties omdat Nederlandse vakantiegangers tegenwoordig vaker en korter op vakantie gaan. Hierop wordt door reisorganisaties ingespeeld met weekend- midweekski
 • Catering: Het bijboeken van catering tijdens de wintersport is een opkomende trend
 • Groepsreizen: ook de groepsreizen naar Oostenrijk en Frankrijk zitten in de lift. Steeds vaker worden grote chalets en appartementen geboekt voor groepen zoals families, vrienden maar ook collega’s of sportclubs
 • Authentieke chalets en appartementen: steeds vaker worden chalets en appartementen met sfeer en charme geboekt (lees meer)

Uit onderzoek blijkt verder dat de meeste wintersporters met de auto op wintersport gaan.

Toch is er ook een behoorlijke toename in het aantal geboekte vluchten naar de grote wintersportgebieden in Oostenrijk en Frankrijk.

Gezinnen met kinderen weten dat ze de wintersportvakantie op tijd moeten boeken. De schoolvakanties zijn voor deze groep de meest populaire weken en laat boeken betekent weinig keus of zelfs helemaal geen keus meer.

Populaire skigebieden in Frankrijk en Oostenrijk

Frankrijk liefhebbers kiezen vooral voor:

 1. Les Trois Vallées (Val Thorens, Les Menuires)
 2. Espace Killy (Tignes, Val d’Isère)
 3. Val Cenis Vanoise (Val Cenis, Termignon)
 4. Les Sybelles (La Toussuire, St. Sorlin d’Arves)
 5. Galibier Thabor (Valloire, Valmeinier)

Tip: klik hier voor een uitgebreide selectie wintersportvakanties in Frankrijk

En Oostenrijk liefhebbers kozen voor:

 1. Skicircus Saalbach-Hinterglemm
 2. Europa Sportregion (Kaprun, Zell am See)
 3. Wilderkaiser – Brixental (Söll, Westendorf)
 4. Fügen – Hochfügen – Hochzillertal
 5. Ötztal (Sölden, Vent)

Tip: hier vind je een mooi aanbod wintersportvakanties in Oostenrijk

Frankrijk

Vanwege hun hoge ligging en grote sneeuwzekerheid zijn de Franse skigebieden populair. Nederlandse wintersporters die vorig jaar voor wintersport naar Frankrijk afreisden, kozen vaker voor iets lager gelegen skidorpen zoals Val Cenis, La Toussuire, Valloire en Valmeinier.

Voor gezinnen zijn deze skidorpen ideaal. Deze dorpen zijn vooral populair door een vriendelijk prijsniveau en authentiek karakter maar doen qua skigebied en wintersportmogelijkheden niet onder voor de hoger gelegen bestemmingen in Frankrijk.

Reistips Frankrijk – navigatiesysteem met flitswaarschuwing

Navigatiesystemen die waarschuwen voor flitsers in Frankrijk zijn bij wet verboden. Overtredingen worden zwaar gestraft met een boete van € 1.500,00 en verbeurd verklaring van het apparaat. Dit geldt ook voor laptop, tablet / ipad, smartphones. (meer hierover)

Reistip Frankrijk – blaaspijpjes / ethylotest

Zorg ervoor dat je een alcoholblaastest in de auto hebt als je naar Frankrijk gaat. Dit is verplicht vanaf 1 juli 2012. De zogenaamde ethylotest is voor een paar euro te koop via de ANWB of bij tankstations of pharmacie in Frankrijk. Overigens zal de Franse politie niet optreden en zelfs niet bekeuren.

Maar om discussie te verkomen kun je ze voor een paar euro maar beter wel meenenem. Het kan trouwens geen kwaad om zelf te testen na een drankje en je kunt ze ook op de psite gebruiken 🙂

zie ook deze info

Reistip Frankrijk – winterbanden in Luxemburg

Ga je met de auto naar Frankrijk? Als je dan via Luxemburg rijdt houdt er dan rekening mee dat je  sinds 1-10-2012 verplicht bent om bij winterse omstandigheden met winterbanden te rijden. wij raden aan om in elk geval dit stukje over winterbanden eens te lezen

Oostenrijk

In 2012-2013 kozen Nederlanders die voor wintersport naar Oostenrijk gingen, traditioneel voor de gevestigde en sneeuwzekere wintersportbestemmingen zoals Saalbach-Hinterglemm en Kaprun. Bij Nederlandse wintersporters blijft Oostenrijk een populair wintersportland vanwege de gastvrijheid, meer kort verblijf mogelijkheden en gezellige après-ski.

Reistip Oostenrijk – winterbanden

Als je met de auto reist, zorg dan voor winterbanden bij winterse omstandigheden. Deze zijn verplicht in Duitsland en Oostenrijk. Winterbanden zijn niet alleen veilig maar zorgen ook voor een veel beter weggedrag en daardoor een comfortabele reis in winterse omstandigheden.

En onze tips over Snowtime Travel

Snowtime Travel is in uitgegroeid tot een echte wintersportspecialist. Snowtime is ook de organisatie achter de inmiddels beroemde Dutch Week in Val Thorens maar ook voor familievakanties is het een goed adres.

Overigens zijn alle skivakanties in Frankrijk altijd inclusief skipas en kun je simpel extra’s boeken zoals skiles, skihuur of een buspendel.  Het aanbod is groot en naast Frankrijk en Oostenrijk kun je ook mooie skivakanties naar sneeuwzeker Zwitserland boeken.

Verder zijn er een paar leuke skireizen naar Italië en Andorra